Gå til indholdKvinderne og døden : om kvinder, kunst og krig : kortprosa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

135 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Kortprosa, essays og digte formet som personlige reflektioner over tidens kønsdebat, ikke mindst metoo-bevægelsen og radikalfeminismen. Forfatteren undersøger hvordan kvinder er blevet behandlet, beskrevet og illustreret i kulturhistorisk lys, fra de græske myter til moderne film, musik og litteratur


Anmeldelser (1)


14. maj. 2019

Et idéhistorisk blik på situationen mellem kønnene i dag, her efter metoo-bevægelsen, hvor manden synes handlingslammet og uden ståsted. For samfunds- og kulturhistorisk interesserede, og i sær Wivels faste læsere, der holder af hans skæve og skarpe stil.

Kortprosa, essays og digte formet som personlige reflektioner over tidens kønsdebat, ikke mindst metoo-bevægelsen og radikalfeminismen, som Wivel ser har paralyseret en hel generation af mænd. I det lys undersøger Wivel hvordan kvinder er blevet behandlet, beskrevet og illustreret i kulturhistorisk lys, fra de græske myter, over moderne film, musik og litteratur. Han lader tankerne vandre rundt om kongelige bryllupper, romantik, børn og ægteskab, religion, superhelte, rockstjerner og meget mere.

Wivel trækker sit emne i alle retninger, han er eminent til at blande klassiske og popkulturelle referencer, fylde på med egne holdninger og skabe nogle fabulerende tekster, der er både underholdende, idiosynkratiske, tankevækkende og interessante. En bog der kan læses i små bidder og på mange måder, men især som en personlig, men vedrørende, forundring over samtidens ideologiske kønskamp.

Om emnet kan man bl.a. læse Skvatmand


En fandens mand


Mænd der krænker kvinder


Det moderne gennembrud


og En fandens mand, og specifikt om metoo-bevægelsen i fx Mænd der krænker kvinder og Det moderne gennembrud, hvor bevægelsen også læses ind i en kultur- og litteraturhistorisk kontekstOm emnet kan man bl.a. læse Skvatmand og , og specifikt om metoo-bevægelsen i fx Mænd der krænker kvinder og Det moderne gennembrud, hvor bevægelsen også læses ind i en kultur- og litteraturhistorisk kontekstOm emnet kan man bl.a. læse Skvatmand og En fandens mand, og specifikt om metoo-bevægelsen i fx og Det moderne gennembrud, hvor bevægelsen også læses ind i en kultur- og litteraturhistorisk kontekstOm emnet kan man bl.a. læse Skvatmand og En fandens mand, og specifikt om metoo-bevægelsen i fx Mænd der krænker kvinder og , hvor bevægelsen også læses ind i en kultur- og litteraturhistorisk kontekstOm emnet kan man bl.a. læse Skvatmand og En fandens mand, og specifikt om metoo-bevægelsen i fx Mænd der krænker kvinder og Det moderne gennembrud, hvor bevægelsen også læses ind i en kultur- og litteraturhistorisk kontekst.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Bog

2019

Ebog

2019