Bøger / faglitteratur

Kunsten at være bange : om frygt og helte


Beskrivelse


Beskrivelser af frygt, helte og antihelte gennem litterære tekster, forskningsresultater og forfatterens egne oplevelser med nærdød og mødet med fremmede. Emner som krig og krigstraumer, terror, flygtningekriser, immigration, sygdom og død behandles i et nutidigt og historisk perspektiv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juli 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 24. juli 2018

Om frygt og modet til at stå op imod den. En kulturhistorisk rejse i frygt og heltemod. Til kultur- og samfundshistorisk interesserede.

Beskrivelser af frygt, helte, antihelte og modhelte gennem litterære tekster, forskningsresultater og Peter Elsass egne oplevelser med nærdød og mødet med fremmede kulturer i krig og fred. Han behandler emner som krig og krigstraumer, terror, flygtningekriser, immigration, sygdom og død i et nutidigt og historisk perspektiv, og under hvert emne fortæller han om sine personlige helte. Peter Elsass er professor i klinisk psykologi og har bl.a. udgivet Kunsten at være alene, hvorfra der indgår et kapitel her i ny belysning om ensomhed. Med bogen følger filmen http://video.ku.dk/kunsten-at-vaere-bange, der indeholder 10 samtaler om frygt og helte. Litteraturliste, noter og illustrationer.

"Kunsten at være bange består i at kæmpe med ordets kraft", eller at turde "forcere et hegn, man ellers skal bevæge sig langs med", siger Elsass, og han giver flere gode, både nu- og fortidige eksempler på helte, der har gjort eller gør netop det, som fx Sara Omar, der med romanen Dødevaskeren har skaffet sig dødsfjender. Bogen er velskrevet, tankevækkende læsning med en personlig vinkling.

FrygtHelte og antihelteKunsten at være alene er et essay om den frygtkultur, forfatteren hævder vi lever i. Helte og antihelte er en litteraturkritisk mosaik Kunsten at være aleneFrygt er et essay om den frygtkultur, forfatteren hævder vi lever i. er en litteraturkritisk mosaik Kunsten at være aleneFrygt er et essay om den frygtkultur, forfatteren hævder vi lever i. Helte og antihelte er en litteraturkritisk mosaik .


Ugeskrift for læger [online]

d. 21. jan. 2019

af

af

Trine M. N. Hansen

d. 21. jan. 2019


Kristeligt dagblad

d. 15. aug. 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 15. aug. 2018


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2018

af

af

Mikael Jalving

d. 23. sep. 2018