Bøger / faglitteratur

Døden - en overlevelsesguide : en eksistentiel håndbog til efterladte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
251 sider
Udgivet
2019
Ophav
Målgruppe
for efterladte

Beskrivelse


Forfatterens personlige fortælling, høstede erfaringer og viden veksler med vejledning fra en række sorgeksperter, terapeuter, forskere og præster om tiden før og efter den elskede dør.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 1. mar. 2019

En god guide til "sorgens tusmørkeland" til personer, der som Esben Kjær, har mistet, eller er ved at miste et elsket familiemedlem.

EK fortæller om sine egne erfaringer med at leve og navigere i sorgen over tabet af sønnen Sebastian, og om det han gør for at have Sebastian med sig som en levende, skabende kraft. Personlige ritualer er vigtige, ligeledes netværkets og omverdenens støtte, siger han, men den er ikke givet, og så må den efterladte vejlede sin omgangskreds. Hans personlige fortælling, høstede erfaringer og viden veksler med vejledning fra en række sorgeksperter, terapeuter, forskere og præster om tiden før og efter den elskede dør. Med interviews af efterladte fra TV-serien "Kunsten at miste", samt citater fra den åbne Facebook-gruppe "Min usynlige søn". Der henvises til foreninger, der støtter og giver hjælp. EK er journalist.

Efterladte vil i bogen finde dybtfølt forståelse og god vejledning om tiden før og efter dødsfaldet, praktiske råd, og inspiration til at integrere den døde i sit liv. EKs egne erfaringer med, og tanker om at leve i og med sorg, står hjerteskærende tydeligt frem. "Husk, at du skal dø", slutter han med en påmindelse til alle.

Esben Kjær udgav i 2016 Min usynlige sønMestring af sorgAt rejse sig efter en rystelse om sorgen over at have mistet sin 7-årige søn. Mestring af sorg og At rejse sig efter en rystelse har begge praktiske råd om at leve med sorgenEsben Kjær udgav i 2016 Min usynlige søn om sorgen over at have mistet sin 7-årige søn. og At rejse sig efter en rystelse har begge praktiske råd om at leve med sorgenEsben Kjær udgav i 2016 Min usynlige søn om sorgen over at have mistet sin 7-årige søn. Mestring af sorg og har begge praktiske råd om at leve med sorgen.


Sygeplejersken

Årg. 119, nr. 9 (2019)

af

af

Charlotte Hald

Årg. 119, nr. 9 (2019)


Weekendavisen

d. 29. mar. 2019

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 29. mar. 2019


iPraksis

Årg. 7, nr. 2 (2020)

af

af

Michala Eich

Årg. 7, nr. 2 (2020)