Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg har din ryg : kortprosa, optegnelser, lyrik fra dromedarens død og andre hændelige uheld


Beskrivelse


Fabulerende og associerende kommentarerer, meninger og erindringsfragmenter fra stand-up komikeren Thomas Wivels (f. 1967) liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2018

af

af

Kent Skov

d. 12. juni 2018

Fabulerende og associerende kommentarerer, meninger og erindringsfragmenter fra Thomas Wivel. For interesserede i hans tidligere bøger.

Forfatter og standup'er Thomas Wivel skriver fabulerende og bevidsthedsstrømmende og bevæger sig ud og ind af sit liv og sine tanker. Der er ikke et konsistent forløb i bogen - ikke noget fast narrativ. Men bogen har et selvbiografisk præg, hvor tildragelser og associationer skifter i fortrinsvis korte sætninger i korte afsnit og emneskift. Der er afstikkere til hans tidligere misbrug og forliste ægteskab. Ellers hvad der optager ham, hvad han arbejder med og hvad der gør indtryk på ham. Sidst i bogen er der fx et længere afsnit, hvor Trump tages under kritisk behandling - ikke i en politisk kritik, men ud fra en moralsk vurdering.

TWs bevidsthedsstrømmende stil giver ikke en konsistent fortælling i traditionel forstand, men minder mere om fx beatdigternes semidokumentariske skrifter. Bogens manglende fokus og retning, gør den noget diffus. Men den er interessant nok at læse, hvis man netop har lyst til at gå med på jagt ind i TWs sind og tankespring. Og det er ganske interessant, for TW kan noget spændende med ord, og standup'erens drive fornægter sig ikke. Det er dog ikke humoren, der er i spil i denne bog. Det er alvoren.

Anders Matthesen og Anders Lund Madsen er også tænksomme standup'ere med plads til mere end humor under hjelmen. Ligner TWs tidligere Regn falder for dig.