Bøger / faglitteratur / erindringer

Regn falder for dig : historier fra det uvirkelige liv


Beskrivelse


Hidtil ufortalte fragmenter, motiver og erindringer der tilsammen udgør flasbacks fra stand-up komikeren Thomas Wivels (f. 1967) liv, fortalt som både essays, noveller og digte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2017

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 25. jan. 2017

Thomas Wivels spredte erindringsmotiver, som han igennem livet altid har haft lyst til at fortælle. Især for læsere, der ønsker at vide mere om mennesket bag den kendte stand-up komiker, Thomas Wivel.

Thomas Wivel er en af Danmarks mest garvede standup-komikere, men er også forfatter til op imod 30 bøger. I denne bog giver han i form af en række flashbacks læseren et indblik i sit liv. En skelsættende begivenhed for ham var, da han som 11-årig gik skole i England og fandt ud af, at han fik opmærksomhed ved at underholde med sine problemer. Andre erindringsmotiver tager afsæt i hans tid i Paris, hvor han som 16-årig ankommer for at studere. Bogen indeholder både filosoferende essayistiske tekster, digte og noveller.

Wivel skriver godt, underholdende og med nerve. Han beskæftiger sig stort set ikke med arbejdet som stand-up komiker, men krydrer på glimrende vis de mange korte erindringsmotiver med referencer til forskellige kunstnere, forfattere, skuespillere og franske filosoffer, og læseren får derved et fint indtryk af, hvad mennesket Thomas Wivel er rundet af. Wivel eksperimenterer både med form og fortælling, og sammenblandingen af genrer vil måske ikke falde i alle læseres smag.

Thomas Wivel har tidligere udgivet Standupkomiker, hvor han ser tilbage på et liv med comedy.