Gå til indholdTidens væsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

441 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Anmeldelser (8)


14. jan. 2015

16-årige japanske Naos dagbog skyller i land i New Foundland, hvor den midaldrende japansk-amerikaner Ruth finder den. Filosofisk roman om to kvinder på hver side af oceanet til filosofisk orienterede læsere.

En dag finder Ruth (forfatteren selv, som har skrevet sig ind i historien), som bor på en lille canadisk ø, vraggods, som bla. indeholder 16-årige, japanske Naos selvmordsdagbog. Nao, som hellere ville være blevet i Silicon Valley med sin familie fremfor at bo i en trang lejlighed i Tokyo og blive mobbet i skolen, vil fortælle sin oldemors, zen-nonnens, historie inden hun dør. Nao og Ruth er begge fortællere af historien fra hvert sit perspektiv, uden at Ruth får endelig vished for hvem Nao og hendes familie er. Ruth Ozeki (f. 1956) er en japansk-amerikansk forfatter, zen-buddistisk præst og filminstruktør. Denne roman er hendes 3., og den første på dansk.

Romanen handler i stort og småt om væsner af rum og tid, "a time being", som den unge Nao også kalder sig selv. Romanen bevæger sig mellem facts og fiction og drøm, og inddrager bl.a. kvantemekanik, en kamikazepilot og zen-budskaber. Ozekis hensigt med romanen er at få os til at vågne op og se den verden vi lever i og at forbinde os med hinanden.

Mig bekendt er der ikke andet der ligner "Tidens væsen", men Astrid & Veronika


Renselse


og Renselse er begge gode romaner om en ung og ældre kvinde, hvis historier linkes sammenMig bekendt er der ikke andet der ligner "Tidens væsen", men Astrid & Veronika og er begge gode romaner om en ung og ældre kvinde, hvis historier linkes sammenMig bekendt er der ikke andet der ligner "Tidens væsen", men Astrid & Veronika og Renselse er begge gode romaner om en ung og ældre kvinde, hvis historier linkes sammen.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Rikke Bødker

2015-03-23

Berlingske tidende

Af

Eva Pohl

d. 8. feb. 2015

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 30. jan. 2015

Jyllands-posten

Af

Tor Tolstrup

d. 21. feb. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 13. apr. 2015

Weekendavisen

Af

Leonora Christina Skov

d. 30. jan. 2015

Standart

Af

Claus Schatz-Jakobsen

Årg. 29, nr. 2 (2015)


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Lydbog (net)

2016

Bog

2015

Bog

2015

Punktskrift

2015