Gå til indholdHouse of the rising sun : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

471 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

westernsOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Genretro amerikansk western, der foregår i grænselandet mellem Mexico og USA og i det tidsmæssige og mentale skift fra det gamle Amerika til en ny tids USA


Anmeldelser (2)


4. sep. 2018

Klassisk western af den bedste slags som vi ikke får mange af på dansk. For alle, der elsker en god western fra den øverste hylde.

En ny, men klassisk episk fortælling, som man kender dem fra de rå westernfilm. Udgangspunktet er Mexico under revolutionstiden o. 1900. Her møder vi Texas-rangeren, den tidligere officer i den amerikanske hær, Hackberry Holland midt i et opgør, hvor fire mexicanere bliver dræbt. Huckberry jages, fordi han muligvis har Den Hellige Gral i sin besiddelse, som flere kæmpende grupper vil have fat i. Hackberrys forsvundne søn, Ishmael, også officer kæmpende i Europa, leder både faren og andre efter. Intriger og handlingstråde i de ikoniske omgivelser bevæger sig videre op i San Antonios saloons og bordeller. Her huserer stærke kvinder i bordellerne, bl.a. den danske Ruby Dansen, mor til Hackberrys søn. Handlingen peger frem mod et moderne Amerika. James Lee Burke står bag en række populære sydstatskrimier fra 1980'erne.

JLB synes på hjemmebane genremæssigt og geografisk også i denne western-kontekst. Kulørte, men troværdige person- og miljøbeskrivelser og et fabulerende sprog bærer bogen flot igennem de indimellem uigennemskuelige handlingstråde i en lang, god fortælling.

De senere år er udkommet de gode True grit


Shane - den tavse rytter


og Shane - den tavse rytter. Begge filmatiserede med succes og begge om ensomme handlekraftige mænd uden fortid, der hjælper de svageDe senere år er udkommet de gode True grit og . Begge filmatiserede med succes og begge om ensomme handlekraftige mænd uden fortid, der hjælper de svageDe senere år er udkommet de gode True grit og Shane - den tavse rytter. Begge filmatiserede med succes og begge om ensomme handlekraftige mænd uden fortid, der hjælper de svage.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. okt. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Bog

2018