Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

En sund balance : spis efter syre-base-principperne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
192 sider: ill. i farver
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
kostvejledninger, opskrifter, kogebøger, vegetariske kogebøger

Beskrivelse


En grundig indføring i syre-base-principperne, samt over 100 opskrifter på morgenmad, forretter, supper, salater, hovedretter, sødt og snacks samt desserter. Derudover menuplaner til udrensning samt en oversigt over indholdsstoffer i en lang række grøntsager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 29. jan. 2015

Her er en indbydende kogebog fra den engelske gourmetkok Natasha Corrett og ernæringseksperten Vicki Edgson. Der er mere end 100 lækre opskrifter lavet ud fra syre-base-principperne. Et godt sted at starte hvis man vil have mere energi og et større velvære.

En kost der opretholder kroppens syre-base-balance kaldes for alkaline. Det opnår man ved at følge denne bog, der består af en grundig indføring i syre-base-principperne samt over 100 opskrifter, et register og en forhandlerliste med internetadresser. Der er morgenmad, forretter og supper, salater, hovedretter, sødt og snacks samt desserter. Der er også menuplaner til udrensning samt en grundig oversigt over indholdsstoffer i en lang række grøntsager. Corrett er specialist i vegetarkost, og hun underviser, vejleder og blogger om at lave mad efter disse principper, og Edgson har medvirket i mange BBC-udsendelser om emnet.

Bogen er super indbydende; det mest forstyrrende er de specielle ingredienser, der skal i mange af opskrifterne. Opskrifterne virker indbydende med fotos af de færdige retter. Det teoretiske stof er skrevet i et forståeligt sprog. Bogen er af engelsk oprindelse, hvilket ikke er forstyrrende for brugen af bogen. Der er dog en del specielle ingredienser til mange af opskrifterne, man ikke umiddelbart kan købe i det gængse supermarked.

Den nyeste sammenlignelige bog er Alkaline kuren der også indeholder en 14-dages kur.