Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Alkaline kuren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
176 sider: ill. i farver
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
kostvejledninger, opskrifter

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2015

af

af

Mette Fersum

d. 6. jan. 2015

Hvis man har problemer med sin fordøjelse, oppustethed eller har interesse for sund livsstil og er interesseret i at skabe en sund balance med syre og base mad kan denne kur prøves.

Bogens forfatter er østrigsk læge i almen medicin og certificeret i kiropraktik og kinesiologi. Omdrejningspunktet for Alkaline kuren er pH-værdien i den mad vi spiser. Alt hvad vi spiser klassificeres som syredannende eller basedannende. Kuren tager udgangspunkt i en regulering af syre-basebalancen, således at 2/3 dele af den mad vi indtager skal være basisk og 1/3 syreholdigt. Kuren er videnskabelig funderet over mange år. Forfatteren mener, kuren kan bremse ældningstegn, give ny energi og vitalitet, modvirke forstoppelse og oppustethed og forbedre humøret og hjernens funktion. Kuren er på 14 dage, og der er opskrifter til alle måltiderne.

Det er en bog med et lækkert layout og mange gode opskrifter i.

Der findes ikke andre bøger specifikt om Alkaline kuren, men en del andre forfattere skriver bøger om syre-base-kost bl.a. Lynslank med syre-baseSyre-basebalancen i krop og kost. Kostkonsulent Rie Møller, som er en af dem der ved rigtig meget om syre-base-balance her i Danmark, har også behandlet emnet i sine bøger fx Syre-basebalancen i krop og kostDer findes ikke andre bøger specifikt om Alkaline kuren, men en del andre forfattere skriver bøger om syre-base-kost bl.a. Lynslank med syre-base. Kostkonsulent Rie Møller, som er en af dem der ved rigtig meget om syre-base-balance her i Danmark, har også behandlet emnet i sine bøger fx .