Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Der skal luft til : cykelstykker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

277 sider

Udgivet

2021

Ophav

Jack Thimm(forfatter)
Genre og formessays
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Forfatteren, som siden barndommen er passioneret cykelentusiast, fortæller råt for usødet om sit liv med omdrejningspunkt i cykelsporten. For dig, som er til personlige essays og skrøner om cykelsport


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jul. 2021

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. jul. 2021

Forfatteren, som siden barndommen er passioneret cykelentusiast, fortæller råt for usødet om sit liv med omdrejningspunkt i cykelsporten. For dig, som er til personlige essays og skrøner om cykelsport.

"Jeg er cyklist - med alt, hvad det indebærer. Der er mange slags cykling, og der er mange måder at cykle på". Sådan skriver forfatteren i prologen før de tyve fortællinger om et liv som cykelentusiast og tilskuer. Her er hverdagscykling, barndommens fascination af cykling og cykelsport, oplevelser som tilskuer af tobakstågede seksdagsløb i Forum, tandemløb for blinde og svagtseende og en lænestolsreportage fra dengang i 1997, da Bjarne Riis vinder Tour de France. Der er overskrifter som "Når enden er god, er alting godt", "Klædt i gult", "Merckx på Nørrebro", "Fredborg og fædrelandet", "Bar røv", "Uro i benene", "Der skal luft til", "Lir & lov & lyst & løgn" og "Den fortællende cykelglæde". Jack Thimm er født på Amager i 1945. Han debuterede i 1970 med digtsamlingen Tilfældigt.

Underholdende essaysamling på det jævne, hvor man aldrig er i tvivl om forfatterens livslange cykelentusiasme og lyst til at fortælle bramfrit, også om erotiske eventyr. Samlingen er indimellem noget politisk ukorrekt med ord som "negerbetjent" og "Jamaicatøs". Det skurrer i mine ellers ikke overdrevet politisk korrekte ører.

En bedre bog om emnet er fx Fremad.Informationer og udgaver

2021

Bog

Jack Thimm

mellemgaard, 1. udgave

2021

Ebog

Jack Thimm

mellemgaard, Ny udgave 2021

2015

Ebog

Jack Thimm

NordØsten