Bøger / faglitteratur

Sort kaffe og hvide sokker : takt, tone og traditioner på landevejen


Beskrivelse


Interview med Brian Holm af Tonny Vorm.

12 tidligere professionelle danske cykelryttere fortæller om livet som cykelrytter, om at være på landevejen, træningen, stilen, kosten, cyklen og udstyret, kulden, hierarkiet, rivaliseringen, smerten, konkurrencen og motionisten. Med korte portrætter af hver af de 12 cykelryttere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2016

af

af

Anette B. L Svendsen

d. 12. juli 2016

Tidligere professionelle cykelryttere fortæller med humor om livet på landevejen og om traditioner, personer og udstyr. En vellykket samtalebog med anekdoter fra dansk cykelsports guldalder, for alle der interesserer sig for cykelsport.

En gruppe tidligere professionelle danske cykelryttere, har skrevet denne samtalebog om cykelsporten. Rytterne fortæller anekdoter fra deres tid som professionelle og både opture og nedture bliver berørt. Bogen er delt op i forskellige afsnit, der giver et godt overblik over de forskellige emner: Træningen, stilen, kosten, cyklen og udstyret, kulden, hierarkiet, rivaliseringen, smerten, konkurrencen og motionisten. Herudover er bogen krydret med billeder, korte beskrivelser af løb og forskellige personer med tilknytning til sporten. Der er også kort over forfatternes favorit træningsruter med indlagte bagerstop.

Det er de personlige anekdoter der giver bogen liv og læseren får et godt indblik i cyklingens verden. Humoren er i højsæde, men man kan stadig ane konkurrencemenneskerne bag og der er bestemt ikke enighed om alt blandt forfatterne. Bogen er flot sat op og gennemredigeret, så teksten og de mange flotte billeder, både skabe en god stemning og giver læseren et godt overblik over emnerne. Det er en lærerig, humoristisk og ikke mindst anbefalelsesværdig bog.

Andre bøger der minder om er Cykling con amoreNetop gentagelsen er det smukkeTour de France og samtalebogen Netop gentagelsen er det smukke. Derudover er bogen Tour de France rig på historier og billeder fra cykelløbet Tour de France gennem tidenAndre bøger der minder om er Cykling con amore og samtalebogen . Derudover er bogen Tour de France rig på historier og billeder fra cykelløbet Tour de France gennem tidenAndre bøger der minder om er Cykling con amore og samtalebogen Netop gentagelsen er det smukke. Derudover er bogen rig på historier og billeder fra cykelløbet gennem tiden.