Gå til indholdBøger / faglitteratur

Fremad


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

196 sider: ill.

Udgivet

2021

Ophav

Beskrivelse


Cykelsporten fortalt for kulturinteresserede sportsentusiaster, fans af Jørgen Leths fortællerstil og den nysgerrige udenforstående, der her bliver indviet i den gamle arbejdersport


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj. 2021

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 3. maj. 2021

Cykelsporten fortalt for kulturinteresserede sportsentusiaster, fans af Jørgen Leths fortællerstil og den nysgerrige udenforstående, der her bliver indviet i den gamle arbejdersport.

Gennem 21 korte kapitler inviterer forfatteren sin læser ind i cykelsportens verden. Historiske sejre og nederlag beskrives og løftes op til nutiden, hvor også drivkraften og hierarkiet i cykelfeltet samt de forskellige løbstyper bliver beskrevet og pakket ind i en kulturhistorisk ramme. Bogen har lærredsryg og indeholder fotos.

Bogen er en anelse prætentiøs i starten, men det tilgives fordi forfatteren lykkes rigtig godt med at beskrive cykelhistorien på tværs af tid og i en bredere kulturhistorisk sammenhæng. Med respekt for cykelhistorien drages paralleller til nutidens løb og ryttere, og det er her Bastian Emil Goldschmidt viser at nutidens bedrifter også vil gå over i historiebøgerne. Goldschmidt er en stærk formidler.

Det er svært at komme udenom Jørgens Leths bøger, når man beskæftiger sig med denne genre og dette emne fx Den gule trøje i de høje bjergeSportshjerte


, men også Sportshjerte er en smuk fortælling om kærlighed til cykelsportenDet er svært at komme udenom Jørgens Leths bøger, når man beskæftiger sig med denne genre og dette emne fx Den gule trøje i de høje bjerge, men også er en smuk fortælling om kærlighed til cykelsporten.


Jyllands-posten

d. 26. jun. 2021

af

af

Mikael Jalving

d. 26. jun. 2021


Weekendavisen

d. 12. maj. 2021

af

af

Jeppe Bentzen

d. 12. maj. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Bastian Emil Goldschmidt

Strandberg Publishing, 1. udgave

2021

E-bog

Bastian Emil Goldschmidt

Strandberg Publishing, 1. e-bogsudgave