Gå til indholdVilla E.1027 : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


En dejlig, poetisk fransk roman om kunst, arkitektur og lidenskab. I den fredede "Villa E.1027", på kanten af middelhavet, dukker to unge dansere op og indtager villaen, mens naboen, den ældre kvinde Greco ser til. For læsere af nyere fransk skønlitteratur


Anmeldelser (4)


21. apr. 2021

En dejlig, poetisk fransk roman om kunst, arkitektur og lidenskab. I den fredede "Villa E.1027", på kanten af middelhavet, dukker to unge dansere op og indtager villaen, mens naboen, den ældre kvinde Greco ser til. For læsere af nyere fransk skønlitteratur.

"Villa E.1027" eksisterer i virkelighedens Sydfrankring og denne villa, som er restaureret i 2017, er genstand for romanens scene. En modernistisk villa tegnet af Eileen Gray, som det også nævnes i romanen. Naboen, den ældre kvinde og tidligere skuespiller, Greco, opdager et ungt par, som har indtaget huset. De er begge dansere. Greco er ligeså blufærdig, som de unge er kropslige og lidenskabelige. De er hinandens modsætninger, men langsomt udvikler et venskab sig. To andre titler af den franske forfatter Celia Houdart er oversat til dansk: Carrara


Med dæmpet stemme


og senest Med dæmpet stemme"Villa E.1027" eksisterer i virkelighedens Sydfrankring og denne villa, som er restaureret i 2017, er genstand for romanens scene. En modernistisk villa tegnet af Eileen Gray, som det også nævnes i romanen. Naboen, den ældre kvinde og tidligere skuespiller, Greco, opdager et ungt par, som har indtaget huset. De er begge dansere. Greco er ligeså blufærdig, som de unge er kropslige og lidenskabelige. De er hinandens modsætninger, men langsomt udvikler et venskab sig. To andre titler af den franske forfatter Celia Houdart er oversat til dansk: Carrara og senest "Villa E.1027" eksisterer i virkelighedens Sydfrankring og denne villa, som er restaureret i 2017, er genstand for romanens scene. En modernistisk villa tegnet af Eileen Gray, som det også nævnes i romanen. Naboen, den ældre kvinde og tidligere skuespiller, Greco, opdager et ungt par, som har indtaget huset. De er begge dansere. Greco er ligeså blufærdig, som de unge er kropslige og lidenskabelige. De er hinandens modsætninger, men langsomt udvikler et venskab sig. To andre titler af den franske forfatter Celia Houdart er oversat til dansk: Carrara og senest Med dæmpet stemme.

Skøn fransk poetisk kammerspilsroman, som er ganske enkelt iscenesat, men rummer en masse lag mellem linjerne. Her er højt til loftet med dialoger om kunsten og livet.

Andre poetiske, skæve og nyere franske romaner, som kan også kan anbefales er: Tidevandsminder


Læseren i morgentoget


og Læseren i morgentoget . Den franske forfatter og nobelpristager Patrick Modiano, rummer også det sanselige og mystiskeAndre poetiske, skæve og nyere franske romaner, som kan også kan anbefales er: Tidevandsminder og . Den franske forfatter og nobelpristager Patrick Modiano, rummer også det sanselige og mystiskeAndre poetiske, skæve og nyere franske romaner, som kan også kan anbefales er: Tidevandsminder og Læseren i morgentoget . Den franske forfatter og nobelpristager Patrick Modiano, rummer også det sanselige og mystiske.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Ditte Marie Nesdam-Madsen

2021-07-12

Berlingske tidende

Af

Katherine Diez

d. 1. jun. 2021

Standart

Af

Cecilie Flinck

Årg. 35 nr. 2 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2021