Gå til indholdMed dæmpet stemme : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

196 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


En historie om stemmens kraft og en ung mands vej til en international karriere inden for opera


Anmeldelser (2)


12. aug. 2016

Lille, fin og fransk er denne roman om stemmens kraft og en ung mands vej til en international karriere indenfor opera. Romanen er til den kvalitetsbevidste læser af ny fransk litteratur.

Den 18-årige franske Gil opdager ved en tilfældighed, at han har et usædvanligt sangtalent, som får ham til at stræbe efter en sangkarriere som operasanger. Handlingen følger Gil fra hans ungdom hen over læreårene til en karriere på de store internationale operascener hen over flere årtier. Romanen portrætterer Gils livsforløb og er en fortælling om kærlighed til musik og stemmens kraft. Célia Houdart er fransk prisbelønnet forfatter. På dansk findes Carrara


Den 18-årige franske Gil opdager ved en tilfældighed, at han har et usædvanligt sangtalent, som får ham til at stræbe efter en sangkarriere som operasanger. Handlingen følger Gil fra hans ungdom hen over læreårene til en karriere på de store internationale operascener hen over flere årtier. Romanen portrætterer Gils livsforløb og er en fortælling om kærlighed til musik og stemmens kraft. Célia Houdart er fransk prisbelønnet forfatter. På dansk findes Carrara.

Romanen fortælles i en lavmælt tone og har noget tidløst over sig. På samme tid bevæger den sig let hen over flere årtier og dykker ned i skelsættende sanselige øjeblikke. Houdarts stil er beskrivende uden megen dialog og med en ydre fortællevinkel, som ikke lukker læseren ind i Gils tanker og følelser, men som alligevel formår at berøre. Læseoplevelsen gemmer sig især i det uskrevne.

Pigen fra Napoli


er en roman om vejen til at blive en stor operasanger, som er i den romantiske genre. Fortællestilen minder om Helle Helle med det uskrevne mellem linjerne og kan sprogligt bedst sammenlignes med Houdarts egen "Carrara"Pigen fra Napoli er en roman om vejen til at blive en stor operasanger, som er i den romantiske genre. Fortællestilen minder om Helle Helle med det uskrevne mellem linjerne og kan sprogligt bedst sammenlignes med Houdarts egen "Carrara".

Lektørudtalelse

Af

Line Hoffgaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Daniel Boysen

2016-09-26


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016