Gå til indholdCarrara : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

110 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Fyrre korte kapitler, der i krydsklip fortæller historierne om en ung pige, der er i lære som billedhugger, en kvindelig undersøgelsesdommer, en ekspert i indiske tekstiler og en armensk mordanklaget. Skæbner sammenflettes i Carrara, en lille by med et marmorbrud i Toscana


Anmeldelser (4)


6. maj. 2013

Denne lille bog henvender sig til læsere af ny fransk skønlitteratur.

Célia Houdart er fransk forfatter og dramatiker. Hun har skrevet dramatik, essays og tre romaner. For den nyeste Carrara fik hun Francoise Sagan-prisen. Carrara er den hidtil eneste af hendes bøger, der er oversat til dansk. Den lille roman er skrevet i fyrre korte kapitler, der i krydsklip fortæller historien om en retssag i Carrara, en by med marmorbrud beliggende i Toscana. Kapitlerne er som en mosaik, der fortæller og sammenvæver romanens og dens personers historie. Célia Houdarts sprog er sansemættet og beskrivende med blik for detaljer, samtidig er bogen forbilledlig godt skåret og kort, men medrivende skrevet. Bogen er udgivet på et nyt dansk forlag, Etcetera, hvis udmærkede ambition er at åbne danskernes øjne for ny fransk litteratur.

I form minder den om en anden ny lille roman, danske Koordinater af Amalie Laulund Trudsø. Den kan også minde noget om Helle Helles bøger.

Lille velskrevet roman. Det er en af de få bøger, der bliver oversat til dansk fra fransk. En smal sag til læsere af ny fransk litteratur, som her vil få en god læseoplevelse.

Lektørudtalelse

Af

Else Marie Reedtz Cohen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pernille Lisborg

2013-07-04

Politiken

Af

Bjørn Bredal

d. 21. dec. 2013

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 27. maj. 2013


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018

Bog

2013

Ebog

2013