Gå til indholdVejfarende fremmed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

446 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Hjemvendte fra 2. verdenskrig søger de to soldaterkammerater Weldon Holland og Herschel Pine lykken i Texas' oliebranche og opnår ildeset succes. Weldons ægteskab med Rosita, overlevende fra en belgisk udryddelseslejr, forpestes snart af tidens antikommunistiske politiske strømninger


Anmeldelser (5)


21. sep. 2017

I årene lige efter 2.verdenskrig er det stadig muligt at forfølge den amerikanske drøm indenfor olieindustrien i Texas. Men det kræver hår på brystet og stor moralsk integritet, hvis man tør tage kampen op mod syndikaterne. For læsere af store, episke og moralske romaner.

Som ung dreng fascineres Weldon Holland af det ikoniske, oprørske forbryderpar Bonnie og Clyde. I 1945 vender han hjem til Texas efter at have deltaget i 2. Verdenskrig og sætter sig ubevidst op mod langt større forbrydere inden for "systemet". Med sig har han kvinden Rosita, som han sammen med sin sergent Herschel reddede fra en udryddelseslejr. Hun er en slægtning til kommunisten Rosa Luxemburg og udsættes snart for gentagen og uhyrlig chikane i forbindelse med tidens tiltagende og kommunistforskrækkede mccarthyisme. Weldon og Herschel gør karriere med en ny form for svejsning af olierørledninger og bliver en alvorlig torn i øjet på branchens "store", der frygter deres succes og høje moral. Burke har før skrevet om Holland-slægten i fx En rose fra Texas


Som ung dreng fascineres Weldon Holland af det ikoniske, oprørske forbryderpar Bonnie og Clyde. I 1945 vender han hjem til Texas efter at have deltaget i 2. Verdenskrig og sætter sig ubevidst op mod langt større forbrydere inden for "systemet". Med sig har han kvinden Rosita, som han sammen med sin sergent Herschel reddede fra en udryddelseslejr. Hun er en slægtning til kommunisten Rosa Luxemburg og udsættes snart for gentagen og uhyrlig chikane i forbindelse med tidens tiltagende og kommunistforskrækkede mccarthyisme. Weldon og Herschel gør karriere med en ny form for svejsning af olierørledninger og bliver en alvorlig torn i øjet på branchens "store", der frygter deres succes og høje moral. Burke har før skrevet om Holland-slægten i fx En rose fra Texas.

En episk fortælling af de store med fundamentalistiske fortolkninger af moral, ære, hævn og kærlighed. En bog især for og om mænd der brysk og frygtløst tager livet i egne hænder og som kun vakler, når det gælder familien og hustruerne. Herschels hustru Linda kommer dog til at spille en større og større rolle. Tidsbilledet og miljøerne er dybt fængslende.

For læsere af fx Sønner


og bøger af Raymond Chandler og Cormac McCarthyFor læsere af fx Sønner og bøger af Raymond Chandler og Cormac McCarthy.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. jan. 2018

Politiken

Af

Kim Skotte

d. 23. dec. 2017

Weekendavisen

Af

Morten Hesseldahl

d. 24. nov. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Cecilie Højlund Wibe

d. 23. nov. 2017


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog

2017

Ebog

2017