Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Urmagerens datter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

478 sider

Udgivet

2020

Ophav

Kate Morton(forfatter)

Ulla Oxvig(oversætter)
Genre og formroman, landliv, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I 1862 bliver en kvinde dræbt, en anden forsvinder og et arvestykke er væk. 150 år senere falder den unge arkivar Elodie Winslow over et fotografi og en kunstners skitseblok. Begge ting har så stor tiltrækningskraft, at Elodie starter sin egen efterforskning


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2019

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 18. feb. 2019

Er du til en god cocktail af kærlighed, spænding og bedrag bør du kaste dig over denne pageturner - for alle romanlæsere.

I sommeren 1862 slår en flok unge kunstnere sig ned i maleren Edward Radcliffes idylliske hus, ude på landet, ved Themsen, for at være sammen om kunsten. Men inden sommeren er omme, er der sket drab og andre uhyrligheder. 150 år senere falder den unge arkivar Elodie Winslow over et fotografi af en smuk ung kvinde i victoriansk påklædning og en kunstners skitseblok, med bl.a. en tegning af et gammelt hus ved en flod. Fotoet og skitseblokken har en underlig og så stor tiltrækningskræft på Elodie, at hun smugler dem med hjem og starter sin egen efterforskning, som kommer til at have stor betydning.

Den australske bestseller-forfatter Kate Morton er efter tre år tilbage med "Urmagerens datter" - og som i hendes tidligere udgivelser skriver hun flydende og i et blomstrende og medrivende sprog, der er let læselig. Romanen virker ikke på noget tidspunkt lang, trods det forholdsvis store antal sider. En roman om forbrydelse, kunst og kærlighed, om jalousi, bedrag og tab.

Af andre bøger anbefales fx den irske forfatterkollega Lucinda Rileys KærlighedsbrevetEngletræet


og Engletræet, der også begge er fyldt af spænding og kærlighedAf andre bøger anbefales fx den irske forfatterkollega Lucinda Rileys Kærlighedsbrevet og , der også begge er fyldt af spænding og kærlighed.


litteratursiden.dk

d. 25. mar. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 25. mar. 2019

Der mangler hverken kærlighed, svigt, eller ulykkelige skæbner i denne fortælling om familie, slægter og ikke mindst kunstnermiljøet i Victoriatidens England. Jeg er glad for historier, der springer ...


Litteratursiden.dk [online]

d. 25. mar. 2019

af

af

Lene Jensen (f. 1964-04-15)

d. 25. mar. 2019Informationer og udgaver

2020

Bog

Kate Morton

Cicero, 2. udgave

2019

Bog

Kate Morton

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2019

Bog

Kate Morton

Cicero, 1. udgave

2019

Ebog

Kate Morton

Cicero, 1. eBogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Cicero

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Cicero,AV Forlaget Den Grimme Ælling