Bøger / skønlitteratur / roman

De underjordiske : en bornholmerkrimi


Beskrivelse


Dyster krimi om overtro og ondskab. Uhyggelige mordgåder vikles ind i konflikter mellem øboere og tilflyttere på Bornholm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 6. aug. 2020

Dyster krimi om overtro og ondskab. Uhyggelige mordgåder vikles ind i konflikter mellem øboere og tilflyttere på Bornholm. For læsere af dystre danske krimier.

Den erfarne efterforsker Rolf ønsker at flytte væk fra København. Valget falder på Bornholm. Hans kone stammer fra øen og falder hurtigt til. Rolf derimod kan ikke aflæse de lokales humør og hentydninger, og han føler sig fremmedgjort og isoleret. Han får dog hurtigt brug for al sin erfaring i drabsefterforskning, da et brutalt affektmord på en lokal fisker bliver Rolfs første sag på øen. I arbejdet med at opklare mordet, finder han ud af, at han ikke kan forstå de lokale, endsige komme tæt ind på livet af dem. Det er som om, der er noget overtroisk, noget mærkeligt, ved dem. Da der sker endnu et lignende mord bliver det tydeligt, at der alligevel ikke er tale om mord begået i affekt. Mordene er kalkulerede og planlagte. Sagen udvikler sig, og Rolf må granske tilbage i øens fortid for at løse dette dystre mysterie.

Dyster krimi, der trækker på bornholmsk historie. Søren Marquardt Frederiksen har en særlig evne til at skrive hverdagsrealistisk, samtidig med, at han indarbejder dystre elementer af overtro og mistænksomhed. Modsat sine andre krimier, så er denne dog ikke historisk i sin tidsramme, men nutidig med tråde tilbage i historien.

Der er stilmæssige paralleller til Lone Theils, David Garmark og Lotte og Søren Hammer.