Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kongens by : en historisk kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

295 sider

Udgivet

2016

Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Krimi. I 1628 har Christian IV store planer om at gøre Nakskov til en blomstrende og fremgangsrig by. Men før han ankommer med hele sit følge, vil byfogeden gerne have opklaret en banal sag om tyveri fra kirken. Men sagen vil ikke dø


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj. 2016

af

af

Helle Winther Olsen

d. 11. maj. 2016

Historisk krimi der udspiller sig i 1600-tallets Nakskov. Christian den Fjerde har store planer for byen, men byfogeden skal først have orden på en sag, før den når kongens ører. Læs den, hvis du har interesse i lokalområdet eller den historiske ramme.

Året er 1628, og Christian den Fjerde har planer for Nakskov, det danske riges 7. største by. Han vil have bygget en fæstning rundt om Nakskov som stabiliserende faktor og et bolværk mod syd - med håb om øget velstand for byen. Byfoged Povel Madsen har ansvaret for ro og orden og må ansætte endnu en vægter. Povel er i forvejen ophængt af det, der begynder som et simpelt tyveri fra kirken, men som bliver ved at udvikle sig. Og hver gang han har en mistænkt, gøres der kort proces, så de dør som fluer omkring ham. Og alt skal holdes skjult for kongen, som ankommer med hele hoffet. Romandebut af forfatter, der tidligere har udgivet bøger om kommunikation og journalistik.

En virkelighedstro, historisk og velresearchet ramme udgør tyngden og den velskrevne klangbund for krimifortællingen, hvis intrige hentes fra hverdagslivet. Forfatteren skal have ros for sin evne til at formidle et levende 1600-tals byrum og beskrive fx lugte, lyde, den daglige kost - og ikke mindst et stærkt hierarkisk og voldeligt samfund.

Fanden er løsforegår også i 1600-tallet. Martin Jensens serie om Eske Little topper dog den danske historiske krimigenre.Informationer og udgaver

2016

Bog

Søren Marquardt Frederiksen

Morfeus, 1. udgave