Bøger / skønlitteratur / roman

Tyrkerens frakke


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med Maria som fortæller skildres det tæt forbundne og modsætningsfyldte forhold mellem hende og søsteren Isabella i Italien mellem 1951 og 1994, og deres kærlighed til den samme mand, tyrken Mehmet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 1998

af

af

Kent Skov

d. 23. nov. 1998

Underholdende og velskrevet moderne kvinderoman af den italienske forfatter og instruktør vi stiftede bekendtskab med med generationsromanen Familiepassioner (96/13). Det er en betagende og levende nutidsfortælling om to søstre Isabella og fortælleren Maria. De er modsætningsfulde både af temperament og udseende og alligevel uadskillelige. Handlingen foregår i perioden 1951 til 1994 med afsæt i søstrenes trygge barndom i en byudkants landlige omgivelser. Maria er den mørke eftertænksomt forsigtige og intelligente pige; mens Isabella er den rødhårede nysgerrige vilde med det skarpe, næsten røntgenagtigt gennemskuende blik på sine omgivelser. Deres samvær præges gennem hele opvæksten af perioder, der skifter mellem tæt samvær og afstand, men i voksenlivet forelsker de sig i den samme mand, tyrkeren Mehmet, der pludseligt forsvinder. Maria får et barn sammen med ham, men bliver gift med ungdomskæresten Marco. Maria opdager, at Isabella og Marco har flirtet lidt og støder søsteren fra sig. Isablla dør kort tid efter ved en drukneulykke, og Marias plages udover sorgen også af sin samvittighed. Historien overbeviser ved en medrivende handling og i kraft af dens velsbeskrevne personer samt i et stramt og dynamisk samspil mellem episoder og refleksioner. Romanen har bred appel - især til kvinder i "alle" aldre.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 1999

af

d. 1. maj 1999

Hovedpersonerne i bogen er de to søstre Isabella og Maria, og bogen starter der, hvor Maria lejer sig ind i en lille taglejlighed i Rom for at skrive om Isabella. Søstrene voksede op i 50'erne i øk...


Weekendavisen

d. 29. jan. 1999

af

af

Lars Bonnevie

d. 29. jan. 1999


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 1999

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 6. jan. 1999