Bøger / skønlitteratur / roman

Stjernepigen fra ruinerne


Beskrivelse


Erik Frandsen tager i 1945 til den østlige del af Berlin for at være med til at genopbygge byen efter 2. Verdenskrig. Det bliver en rejse, som forandrer hans liv for altid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 1. juli 2015

Roman fra Berlin i efterkrigstiden. For læsere, som interesserer sig for de historiske forhold i Berlin efter 2. Verdenskrig.

Kaj Hansen debuterer med denne roman, som er inspireret af hans hustru og hendes tyske familie. 2. Verdenskrig er slut og Erik Frandsen er en ung mand, som nyder livet med øl, kæreste, kvinder og kammerater. Han møder en mand, som overtaler Erik og hans ven til at rejse til Berlin i september 1945 for at være med til at genopbygge den østlige del af byen. Men Erik er mest optaget af kvinderne, og pludselig er der 3 at vælge imellem. Den meget unge, men psykisk ustabile Freja, den fornuftige Ursula og den billedskønne Liesa. Romanen slutter i 1961, da Berlinmuren bliver opført.

Bogens tema om Berlin i efterkrigsårene er godt og interessant med den større og større forskel på vest og øst, og en hverdag i øst, der bliver mere og mere kontrolleret og overvåget. Romanen bærer præg af at forfatteren kender meget til de politiske forhold og dagligdagen i den delte by. Men desværre er sproget ind i mellem noget tungt og med omvendte ordstillinger, som var med til at gøre læseoplevelsen mindre god.

I SommertordenI tider med aftagende lys skildres den folkelige opstand i 1953 og temaet om at flygte til Vesttyskland, og i I tider med aftagende lys skildres også en families liv i ØsttysklandI Sommertorden skildres den folkelige opstand i 1953 og temaet om at flygte til Vesttyskland, og i skildres også en families liv i Østtyskland.