Gå til indholdSkal vi blinde os selv og forlade Theben


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Eksistentielle "dualoger", og tekster om tænkningens væsen og sprog


Anmeldelser (3)


2. maj. 2017

Eksistentielle "dualoger", eller samtaler om tænkningens væsen og sprog. Til læsere af filosofiske og eksistentielle eksperimenterende tekster.

Forfatteren Ria Rinne udforsker tænkningens oprindelse og væren. Bogen indeholder 3 tekster; "Skal vi blinde os selv og forlade Theben", "Manifest hominis fabri" og "Dualog". Teksterne beskriver i ord og dialoger forskellige ismer og former for tænkning som fx panvitalisme, materialisme og Decartes.

Rinnes værk er højtragende, intellektuelt og lefler ikke for nogen. Sproget er svært tilgængeligt og bringer ord og tanker på banen som fx "panmekanisme" der gør at man er nødt til at slå det op. Men udførelsen er smuk, original og tænksom. Bogen er oversat af Andreas Vermehren Holm.

Bogen har klare referencer til Kierkegaards "Enten-eller" og bogen og værket er også inspireret deraf. Grebet med at lade ting der ikke kan tale, fx kroppen, sjælen og jorden, tale finder man også hos Pia Juul i Radioteateret


Bogen har klare referencer til Kierkegaards "Enten-eller" og bogen og værket er også inspireret deraf. Grebet med at lade ting der ikke kan tale, fx kroppen, sjælen og jorden, tale finder man også hos Pia Juul i Radioteateret.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 20. maj. 2017

Logos

Af

Hans Gregersen (f. 1958)

2018, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2017