Gå til indholdPiger kan leve længe, måske for evigt : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

219 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Mønstereleven Gro skal starte i gymnasiet, men hun har ikke lyst. Hun føler sig utilstrækkelig, selvom hun altid har været god til at gå i skole. Mødet med den mystiske Faxe forandrer på mere end én måde alt


Anmeldelser (6)


21. apr. 2016

Gro skal starte i gymnasiet, men hun har ikke lyst og føler sig utilstrækkelig. Mødet med den selvsikre Faxe forandrer alt og får store konsekvenser. Realistisk ungdomsbog om et venskabs destruktive kraft og en piges psykiske nedtur. Anbefales til piger fra 15 år og i undervisningssammenhæng.

Da mønstereleven, Gro, møder den selvsikre og mystiske Faxe, finder hun et sted at placere sin egen usikkerhed. Faxe lærer Gro at pjække fra skole, skide højt og helligt på lektier og gebærde sig med en vis ligegyldighed overfor omverdenen. Gro begynder langsomt at miste grebet om sig selv og den kontrol, som er altafgørende for hende. Tabet af kontrol får store konsekvenser for Gro, og hun indlægges på psykiatrisk afdeling. Iben Konradi Brodersen debuterer med denne roman.

Iben Konradi Brodersen skildrer litterært, nuanceret og realistisk et stærkt venskab med en destruerende kraft og en ung pige, der langsomt går i opløsning og mister det, der tidligere definerede hende. Det er ganske enkelt en lille perle med klassikerpotentiale.

Tematisk bevæger bogen sig i samme spor som fx Ina Munch Christensens Nielsine


En som mig


og En som mig, der begge skildrer unge pigers skrøbelige sindTematisk bevæger bogen sig i samme spor som fx Ina Munch Christensens Nielsine og , der begge skildrer unge pigers skrøbelige sindTematisk bevæger bogen sig i samme spor som fx Ina Munch Christensens Nielsine og En som mig, der begge skildrer unge pigers skrøbelige sind.

Lektørudtalelse

Af

Marion Tirsgaard

Jyllands-posten

Af

Tobias Skiveren

d. 18. maj. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 12. maj. 2016

Politiken

Af

May Schack

d. 20. maj. 2016

Information

Af

Lone Nikolajsen

d. 14. maj. 2016

Standart

Af

Tine Engel Mogensen

Årg. 30, nr. 4 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016