Bøger / faglitteratur

Relationsstrategi : ledelse og udvikling af eksterne netværk og relationer


Beskrivelse


Beskrivelse af strategiske modeller og værktøjer til at forstå, udvikle og lede relationer og netværk i en virkelighed, hvor den traditionelle markedsføring og corporate branding er på retur.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 30. okt. 2012

Forfatteren angiver selv studerende på kommunikations- og erhvervsøkonomiuddannelser som denne bogs primære målgruppe, og det fortæller også lidt om, hvilken gruppe af praktikere, der vil kunne benytte bogen med udbytte.

Lars Sandstrøm, der er cand.scient.soc. arbejder som specialist i analyse og strategi i en konsulentvirksomhed. Han har flere bøger bag sig bl.a. Online branding, 2005. Denne bog ligger for så vidt i forlængelse af hans tidligere, og han videreudvikler her begrebet netværksøkonomi, idet han siden har erkendt, at udgangspunktet for udvikling er relationer mellem mennesker mere end teknologi. Sandstrøm ser overordnet 4 værdier, autenticitet, tillid, nærhed og åbenhed som forudsætning for at opbygge gode relationer, og han beskriver i 9 kapitler et nyt relationsparadigme, og hvordan man kan arbejde med det i en strategisk sammenhæng. Bogen er opbygget som så mange i genren, med teoretisk afklarende afsnit brudt af cases fra det virkelige liv og med en række spørgsmål som afslutning på hvert kapitel. Sprogligt og abstraktionsmæssigt bevæger Sandstrøm sig på et akademisk niveau og hans brug af noter og litteraturopgivelser er på linje med dette. Der er skematiske illustrationer.

Bogen bygger til dels videre på forfatterens egen Online branding fra 2005.

På et akademisk niveau sætter forfatteren ord på et nyt relationsparadigme, som han ser som betydningsfuldt i den fremtidige arbejde med virksomhedsstrategi.


Jyllands-posten

d. 9. dec. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 9. dec. 2012