Bøger / skønlitteratur / roman

Pigerne fra Riyadh (engelsk)


Beskrivelse


Fire unge, moderne overklassekvinder i Saudi Arabien, i krydsfeltet mellem drømmen om et frit, ligeværdigt liv med ridderen på den hvide hest, og det konservativt islamiske samfunds snærende regler og bånd.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2009

af

af

Kirsten Emdal

d. 6. apr. 2009

Bogen er udnævnt til at være Sex and the City fra Saudi Arabien. Henvender sig dels til læsere af chick lit-genren og dels til læsere, som gerne vil vide, hvilke tanker og problemer, som gemmer sig bag sløret hos kvinderne. Kan formidles til læsere, som har læst andre af de nyere bøger fra den arabiske verden.

Rajaa Alsanea, f.1982 er født og opvokset i Riyadh, men bor i øjeblikket i Chicago, hvor hun studerer. Hun stammer selv fra overklassen. Denne, hendes første roman, blev oprindelig forbudt i Saudi Arabien, men udgivet i Libanon, hvorfra den siden blev smuglet ind i landet. Den har været en stor salgssucces i de arabiske lande. Romanen handler om fire rige unge kvinders skæbne og deres forsøg på at navigere mellem kærlighed, sex og islam. De tilhører alle overklassen og studerer på universitetet i Riyadh. De lever tilsyneladende et luksusliv med udlandsrejser, dyrt design m.m., men bag facaden ser man, hvor barskt og konservativt det islamiske samfund kan være.

Der er oversat en del romaner, der foregår i den arabiske verden. Men denne bog, som er set fra kvindernes univers og med en frimodighed, som er helt ukendt, skal nok ses som et vendepunkt, og den har fået andre kvinder til at udgive bøger i samme stil. Så vi vil nok fremover se flere bøger af samme type.

Man får et gribende indblik i disse kvinders liv. Det er nok primært på grund af beskrivelserne, at bogen skal læses, og knap så meget for de litterære kvaliteters skyld. Men absolut en bog som kan anbefales.


Berlingske tidende

d. 21. juli 2009

af

af

Nanna Goul

d. 21. juli 2009


Information

d. 23. apr. 2009

af

af

Kirsten Aamand

d. 23. apr. 2009


Politiken

d. 16. maj 2009

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 16. maj 2009