Gå til indholdPå Jupiter findes fortiden ikke


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

51 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

genre/form

digteOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Digte om jagten på det magiske liv, hvor meningen glimter som stjerner på himlen


Anmeldelser (5)


24. jan. 2020

Digte om jagten på det magiske liv, hvor meningen glimter som stjerner på himlen. Til interesserede i eksistentielle digte.

Det nære og det fjerne er gennemgående temaer i denne digtsamling af Søren R. Fauth. Nogle af digtene kredser om universet, planeter og meteorer, og indrager det at være i naturen og være tæt på sin familie: "som stjernerne, solen for eksempel, skaffer jeg mig energi gennem fusion, min femten årige søns ranke gang over køkkengulvet, min hånd i hans hår, min hånd på hans ryg." Digtene ledsages af fotografier der er håndlimet på siderne. Fotografierne er taget af Frej Rosenstjerne.

Fauths digte emmer af følelser og længsel. Digtene sanser, iagttager og erkender i en inderlig tone. Kombineret med billederne giver digtene en fortættet indfølt stemning. Digtene er gode, men kræver at man har læst en del digte og er åben for digte, der forsøger at indkredse en stemning. Men er man åben for anderledes digte venter en smuk og stemningsmættet digtsamling.

Af andre digte der også bruger universet i billedesproget findes bl.a. Du er langtfra tæt på


Altet op af intet


og Altet op af intetAf andre digte der også bruger universet i billedesproget findes bl.a. Du er langtfra tæt på og Af andre digte der også bruger universet i billedesproget findes bl.a. Du er langtfra tæt på og Altet op af intet.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Litteratursiden.dk [online]

Af

Daniel Boysen (f. 1986)

2019-12-05

Den smalle bog [online]

Af

Jens Carl Sanderhoff

2019-12-07

Kristeligt dagblad

Af

Peter Stein Larsen

d. 11. dec. 2019

Standart

Af

Nicklas Freisleben Lund

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2019