Gå til indholdOpdagende skrivning : en vej ind i læsningen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (7)


23. apr. 2019

Metoden "opdagende skrivning" lader børnene opdage skriftens lydprincip allerede fra børnehaveklassen. At lade skrivningen være den første vej ind i skriftsproget baner således vejen for læsningen. Bogen henvender sig til børnehaveklasseledere, lærere i indskolingen, læsevejledere og studerende.

"Opdagende skrivning


" præsenterer det tre-årige udviklingsprojekt, der ligger til grund for teorien. I skriveprocessen arbejder børnene funktionelt med sammenhænge mellem lyd og bogstav, og de skriver sig dermed ind i den første læsning. Bogen giver konkrete anvisninger til, hvordan man kan arbejde med opdagende skrivning. Bogen er en revideret udgave af den tidligere bog med samme titel: . I den nye udgave er der konkrete og erfaringsbaserede anvisninger til brug i undervisningen, hvor 1. udgave fokuserer mere på selve udviklingsprojektet"Opdagende skrivning" præsenterer det tre-årige udviklingsprojekt, der ligger til grund for teorien. I skriveprocessen arbejder børnene funktionelt med sammenhænge mellem lyd og bogstav, og de skriver sig dermed ind i den første læsning. Bogen giver konkrete anvisninger til, hvordan man kan arbejde med opdagende skrivning. Bogen er en revideret udgave af den tidligere bog med samme titel: Opdagende skrivning. I den nye udgave er der konkrete og erfaringsbaserede anvisninger til brug i undervisningen, hvor 1. udgave fokuserer mere på selve udviklingsprojektet.

En rigtig brugbar og interessant bog om læsning og skrivning og deres sammenhæng. Bogens styrke er helt klart, at den behandler både teori og praksis. Samtidig er det en fordel, at det forskningsprojekt, der ligger bag teorien, er præsenteret og danner grundlag for de mange gode eksempler fra undervisningen.

Kom godt i gang med opdagende skrivning i børnehaveklassen


er et eksempel på en lignende bog. Dog mere rettet mod praksisKom godt i gang med opdagende skrivning i børnehaveklassen er et eksempel på en lignende bog. Dog mere rettet mod praksis.

Lektørudtalelse

Af

Mette F. F Dyreborg

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Bente Qvist Okholm

2019-07-29

Børn & unge

Af

Vibeke Bye Jensen

Årg. 41, nr. 25 (2010)

Folkeskolen

Af

Karen Marie Beklar

Årg. 127, nr. 19 (2010)

Læsepædagogen

Af

Sally Hansen

Årg. 67, nr. 6 (2019)

Skolestart

Af

Dorthe B. Clausen

Årg. 50, nr. 2 (2020)

Læsepædagogen

Af

Pernille Lykkestand

Årg. 58, nr. 5 (2010)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2010