Gå til indholdBøger / faglitteratur

Skriv kort og godt : en skrivedidaktik om brugstekster og fagtekster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

207 sider: ill.

Udgivet

2019

Sværhedsgrad

for lærere, for vejledere, for studerende


Beskrivelse


Om undervisning i at skrive sagtekster i dansk på alle klassetrin


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 28. okt. 2019

Bogen handler om undervisning i at skrive sagtekster i dansk på alle klassetrin og henvender sig til alle der studerer, underviser og vejleder i skriftlig fremstilling i grundskolens danskfag.

Vejledningssamtaler med årgangsteam i dansk er baggrunden for denne bog. Bogens første del har fokus på progressionen fra de yngste til de ældste, ved at se forbindelseslinjer mellem det at arbejde med en tekst til det at fremstille en tekst. Desuden belyses vejledning i skriveprocessen og opstilling af vurderingskriterier. Eksempler på andre emner i første del er skrivedidaktik, samspil mellem at læse og at skrive, genrer, afsender, målgruppe, hensigt og situation. Bogens anden del beskriver en række forslag til opgaver, fx omhandlende tekster der er forklarende, beskrivende, berettende og argumenterende m.m.

Bogen er velskrevet og meget relevant for dansklærere. Den forenkling af undervisningen i at skrive, som bogen lægger op til, er meget vigtig, og vil for mange være kærkommen, da der her er at gøre med en af danskfagets sværeste discipliner. Der gives mange helt konkrete anvisninger på, hvordan man kan iværksætte en god skriveproces, og hvordan man som lærer kan agere i denne. Bogen har et væld af afsnitsinddelinger og et godt register, der gør det nemt at finde frem til lige det, der er nødvendigt.

Bogen kan relateres til Skrivedidaktik.Informationer og udgaver

2019

Bog

Bodil Nielsen (f. 1947-09-06)

Hans Reitzel, 1. udgave