Bøger / faglitteratur

Om karaktergivning : hvorfor og hvordan


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 2. juni 2017

Karaktergivning er en væsentlig faktor både i udskolingen og på ungdomsuddannelserne. Denne bog hjælper karaktergivere med at fundere deres karaktergivning bedre med udgangspunkt i de gældende regler på området. Bogen har relevans for skoleledere og især for karaktergivere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt lærerstuderende.

Bogen er delt i tre dele, hvor den første del belyser karaktergivning generelt, anden del fokuserer på karaktergivning i grundskolen og den tredje del er et opslagsafsnit, som forklarer centrale begreber.

Det er en god udgivelse. Meget konkret og regelret. Et godt værktøj for undervisere i forbindelse med karaktergivning både i hverdagen og ved eksamensbordet.

Bogen er en omarbejdet og redigeret version af Om karaktergivningEvaluering i skolen fra 2013 tilpasset udviklingen på området og struktureret anderledes. I stedet for at være inddelt i to dele (teori og opslagsværk), er den nye udgave inddelt i tre dele, hvilket bl.a. gør den lettere at pluklæse både for grundskolens lærere og især lærere på ungdomsuddannelserne. Vil man læse yderligere om emnet, kan titlen Evaluering i skolen anbefales som supplementBogen er en omarbejdet og redigeret version af Om karaktergivning fra 2013 tilpasset udviklingen på området og struktureret anderledes. I stedet for at være inddelt i to dele (teori og opslagsværk), er den nye udgave inddelt i tre dele, hvilket bl.a. gør den lettere at pluklæse både for grundskolens lærere og især lærere på ungdomsuddannelserne. Vil man læse yderligere om emnet, kan titlen anbefales som supplement.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2013

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. feb. 2013

Karaktergivning fylder meget i den danske grundskole og er et diffust område, hvor det ikke altid er nemt at gebærde sig. Det er ikke blevet nemmere af, at det nu også er muligt at gå til gruppeeksamen i flere fag. Denne udgivelse tager fat på problematikkerne ved de forskellige eksamensformer og giver sin læser viden om emnet og redskaber til at mestre karaktergivningen. Målgruppen er lærere i grundskolen og lærerstuderende, men andre undervisere kan også have glæde af bogen.

Bogen er delt i to dele. Den første del er bogens hoveddel, der fortæller om karaktergivning både i hverdagen og ved prøver samt ved enkeltmandspræstationer og gruppeprøver. Anden del består af et opslagsværk, som definerer og forklarer de faglige termer indenfor karaktergivning, samt et udførligt stikordsregister og en god litteraturliste. Bogen er et virkelig godt redskab for undervisere, som skal give karakterer.

Der udgives løbende udgivelser om karaktergivning. Men området er i evig udvikling og forandring, så det er rart med en ny og aktuel udgivelse om emnet, som erstatter mange af de ældre udgivelser på hylderne.

Aktuel, velstruktureret og faglig kompetent udgivelse om karaktergivning. Bogen bør stå på skolebiblioteket eller ligge i lærerens taske.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. aug. 2017

af

af

Helge Christiansen

d. 29. aug. 2017


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 50, nr. 6 (2013)

af

af

Birgit Marott

Årg. 50, nr. 6 (2013)