Gå til indholdNødder og frø : sundhed i en håndfuld


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

177 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

genre/form

opskrifterOriginaludgave

2022


Beskrivelse


En håndfuld nødder og frø forlænger dit liv med 26 minutter! Gennemresearchet bog med opskrifter og baggrundsviden til dig, der vil leve sundere og mere bæredygtigt


Anmeldelser (1)


28. jan. 2022

En håndfuld nødder og frø forlænger dit liv med 26 minutter! Gennemresearchet bog med opskrifter og baggrundsviden til dig, der vil leve sundere og mere bæredygtigt.

Tobias Schmidt Hansen er læge og formand for Dansk Selskab for Livsstilsmedicin. Her går han i dybden med de sundhedsfremmende effekter ved nødder og frø. Bogens første del er en gennemgang af den omfangsrige forskning på området. Forskning og befolkningsundersøgelser viser, at frø og nødder reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme, kræft, type-2-diabetes, lungesygdomme og infektionssygdomme, og giver lavere inflammation, kolesterol, blodsukker og blodtryk. Fx har en undersøgelse vist, at "(…) én enkelt portion nødder på 30 g forlænger livet med ca. 26 minutter", imens andre undersøgelser har vist, at man får bedre potens og øget hjernefunktion. Herefter gennemgås fordele og ulemper ved en række nødder og frø - valnødder og hørfrø er kongen over dem alle. Det anbefales at spise 30 g nødder og 20 g frø dagligt og i øvrigt varieret. Anden halvdel er opskrifter med frø og nødder.

Første del er spændende læsning, overskueligt sat op med masser af faktabokse. Bogen virker gennemarbejdet med langt over 200 kildehenvisninger. Opskrifterne er ment som inspiration til at inddrage frø og nødder i den daglige kost. Det fungerer fint i form af lækre spreads m.v.

Kan med fordel suppleres af Den plantebaserede kost


Nødder


af samme forfatter. Se også Nødder af Martin Kreutzer og Sandra PuglieseKan med fordel suppleres af Den plantebaserede kost af samme forfatter. Se også af Martin Kreutzer og Sandra PuglieseKan med fordel suppleres af Den plantebaserede kost af samme forfatter. Se også Nødder af Martin Kreutzer og Sandra Pugliese.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022