Gå til indholdMit livs lærer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider: ill.

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


13 kendte danskere fortæller om den lærer, der har gjort mest indtryk på dem og været med til at forme deres liv


Anmeldelser (3)


13. jul. 2016

En række kendte danskere fortæller levende og underholdende om deres livs lærer. Til læsere af erindringer og antologier.

Tretten fremtrædende danskere er blevet spurgt "Hvem var dit livs lærer?". I denne antologi fortæller de om den lærer, der har været med til at forme dem. Der er bidrag fra politikere, journalister, forfattere og andre mediepersonligheder. Hvert nyt kapitel indledes med et arkiv-foto som forfatteren har valgt, og så følger teksterne, der spænder vidt i både form og indhold. En har valgt en lyrisk form, en anden en interview-samtale, men de fleste er fortalt i anekdoteform.

Det er en hyggelig og til tider rørende samling af historier fra skoletiden, og reflektioner over livet og overgangen fra barn til voksen. Bidragene er forfriskende forskellige, især første tekst af journalisten Anders Agger, skiller sig ud. Det er et langdigt om hans gymnasielærer, som giver mindelser om Vangede billeder


. Skuespiller og forfatter Hassan Preisler har nedfældet en samtale med sin lærer fra teaterskolen - filterløs og rørende læsning. De fleste bidrag er letlæselige, og alle er læseværdige. En velredigeret bog med et lækkert layout og formatDet er en hyggelig og til tider rørende samling af historier fra skoletiden, og reflektioner over livet og overgangen fra barn til voksen. Bidragene er forfriskende forskellige, især første tekst af journalisten Anders Agger, skiller sig ud. Det er et langdigt om hans gymnasielærer, som giver mindelser om Vangede billeder. Skuespiller og forfatter Hassan Preisler har nedfældet en samtale med sin lærer fra teaterskolen - filterløs og rørende læsning. De fleste bidrag er letlæselige, og alle er læseværdige. En velredigeret bog med et lækkert layout og format.

Min barndom i 50'erne


Min barndom i 40'erne


Mit livs øjeblik


og Min barndom i 40'erne, som ligner nærværende bog i format og layout, henvender sig også til målgruppen. Samme læsere kan også anbefales Mit livs øjeblikMin barndom i 50'erne og , som ligner nærværende bog i format og layout, henvender sig også til målgruppen. Samme læsere kan også anbefales Mit livs øjeblikMin barndom i 50'erne og Min barndom i 40'erne, som ligner nærværende bog i format og layout, henvender sig også til målgruppen. Samme læsere kan også anbefales Min barndom i 50'erne og Min barndom i 40'erne, som ligner nærværende bog i format og layout, henvender sig også til målgruppen. Samme læsere kan også anbefales Mit livs øjeblik.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Steen Ehlers

2016-09-23

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 5. sep. 2016


Informationer og udgaver

Bog stor skrift

2018

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Ebog

2016