Gå til indholdBøger / faglitteratur / barndomserindringer

Min barndom i 50'erne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

198 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Margrete Auken(bidrag)
Genre og formbarndomserindringer, erindringer
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2015

af

af

Laura Michelsen

d. 15. okt. 2015

Kendte danskere fortæller levende om deres barndom i 1950'erne med mælkemand, koksspand og leg uden voksenovervågning.

12 kendte danskere, skuespillere, forfattere, politikere, fortæller om deres opvækst i 1950'ernes Danmark. Fra Samuel Rachlin hører vi også om barndommens første år i Sibirien, inden familien fik lov at komme tilbage til Danmark og bosatte sig i Rødovre. Fortællingerne kommer fra alle dele af landet og kredser især om hverdagen med de ting og måder, der var almindelige dengang. Mælkemand, koksfyring, hjemmegående husmødre, touperet hår, danseskoler, nøjsomhed og fokus på faste rammer. Gretelise Holms beretning skiller sig ud som en stemme fra et meget fattigt 1950'er hjem i et jysk landdistrikt. Alle beretninger er ledsaget af et sort hvid foto af fortælleren, og efter hvert kapitel følger et kort faktaafsnit om vedkommende.

De 12 vidnesbyrd fra 1950'erne giver tilsammen et nuanceret billede af en periode, der ofte bliver beskrevet lidt stereotypt som i "Far til fire" filmene. Især Leif Davidsen fortæller levende og sanseligt om opvæksten i Bogense, så man næsten kan mærke duften fra storvasken i gruekedlen. Alle fortællingerne er skrevet i et lydefrit og lettilgængeligt sprog, der kan læses af alle. Bogen egner sig godt til oplæsning.

En lignende bog er 1950'ernefra 2012, der også har bidrag fra forskellige forfattere men med lidt mere vægt på Danmarkshistorie fremfor personlige erindringer.Informationer og udgaver

2016

Bog

Lindhardt og Ringhof, Særudgave

2015

Bog

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2016

Bog stor skrift

Magnumbøger

Lindhardt og Ringhof

2015

Ebog

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Morten Rønnelund, Tina Kruse Andersen

Lindhardt og Ringhof