Bøger / faglitteratur

1950'erne


Beskrivelse


Beskrivelser af 1950'erne, dels personlige erindringer om perioden, dels faglige beskrivelser af hverdagsliv, forbrug, boligbyggeri, amerikaniseringen af det danske samfund, den kolde krig og kulturliv.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 13. aug. 2012

Temaet for Golden Days-festivalen 2012 i København er 1950'erne, og traditionen tro udgives en tekstantologi om perioden. Et årti som lige nu dukker op i film og tv-serier som fx den populære Mad men, der har sat sine tydelige spor i nutidens mode og design.

Hanne Reintoft, Klaus Rifbjerg, Hans Hertel og Maria Marcus var unge i 1950'erne og fortæller om de påvirkninger, der var med til at forme deres liv. Om social indignation, mødet med Amerika/New York, oplevelser i den kolde krig og seksuelle erfaringer fra en tid, hvor moral var godt og dobbeltmoral dobbelt så godt. Udover disse personlige erindringer fortæller fagfolk om udvalgte temaer, der prægede perioden. Om udflytning fra små baggårdslejligheder til parcelhuse, om amerikansk levevis og kulturs indflydelse på Danmark og danskere, om den kolde krig og endelig om kulturlivet i 1950'erne. Alle tekster er velskrevne, letlæste og ledsaget af et væld af samtidige fotos.

Bibliotekerne har mange gode bøger om 1950'erne. I flæng nævnes Dorrit Willumsens velfortalte erindringer Det søde med det sure, Amerika og det gode liv, Ung i 50'erne og Rock'n roll og nylon.

Endnu en vellykket udgivelse i forbindelse med Golden Days Festivalen i København. I en velfortalt, underholdende og oplysende blanding af personlige erindringer og historiske temaer præsenteres læseren for både stort og småt, der optog danskerne i 1950'erne. Lige fra nyeste Morten Korch-film til Danmarks optagelse i Nato. Bred målgruppe af både lystlæsere og yngre opgaveskrivere.


Håndarbejde nu

Årg. 47, nr. 4 (2012)

af

af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 47, nr. 4 (2012)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 195 (2012)

af

af

Anders Bærholm Frikke

Nr. 195 (2012)



Informationer og udgaver