Bøger / faglitteratur

Kærlighed, medicin og mirakler : en kirurgs erfaringer


Beskrivelse


Den amerikanske kirurg gør op med egne og andre lægers traditionelle sygdomsbehandling og redegør for forbindelsen mellem sjæl og legeme og for, hvordan patienter gennem terapi kan aktivere egne helbredende kræfter.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lis Pedersen

d. 18. dec. 2018

BSS, arner, kirurg, blev for flere år siden klar over, at det ikke er nok med »håndværket« for at helbrede. Patienten kan i høj grad selv hjælpe til ved helbredelsen. I gruppeterapi hjælperhan nu mange patienter, prøver at lære dem at stresse af, at finde deres »sande jeg«, at tro på sig selv og livet. Han bruger bl.a. Simontons teknikker (At blive rask igen, 1982). Nogle menneskerhar større chance for helbredelse: exceptionelle mennesker. Det er folk, der tør elske, er optimistiske, kan se noget positivt i de fleste situationer, tør lege. De mennesker har storehelbredelsesmuligheder. Kærlighed - til sig selv og andre - er et af nøgleordene. En åndelig leder - Gud eller en anden - et andet. I 1. del af bogen skriver han om sin egen forandring fra at være»mekaniker« til at betragte patienten mere som et menneske end et tilfælde og om sit arbejde. I 2. del er det selve terapien, bl.a. tegneterapi og drømmetydning, han gennemgår, incl. depsykologiske faktorer, der spiller ind hospatienten. Til sidst er der en vejledning i afslapning og visualisering. Hele bogen er krydret med ex fra hans praksis, desværre virker det lidt somopremsning i de sidste kapitler. Den handler om kræftpatienter, fordi det er hans speciale, men han pointerer, at den i lige høj grad kunne have handlet om f.ex. AIDS-ramte. Han har drøje hugundervejs til apparatfejlslægerne. Det er en lærerig og velformuleret bog, som fortjener stor udbredelse, både blandt alm. mennesker og BSS's kolleger, lægerne. Der er en meget kortindholdsfortegnelse, litt.henv. (danske og engelske) og kildefortegnelse. Nogle få analyserede tegninger er eneste ill.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Lis Pedersen

d. 19. dec. 2018

BSS, amer, kirurg, blev for flere år siden klar over, at det ikke er nok med »håndværket« for at helbrede. Patienten kan i høj grad selv hjælpe til ved helbredelsen. I gruppeterapi hjælper han nu mange patienter, prøver at lære dem at stresse af, at finde deres »sande jeg«, at tro på sig selv og livet. Han bruger bl.a. Simontons teknikker (At blive rask igen, 1982). Nogle mennesker har større chance for helbredelse: exceptionelle mennesker. Det er folk, der tør elske, er optimistiske, kan se noget positivt i de fleste situationer, tør lege. De mennesker har store helbredelsesmuligheder. Kærlighed - til sig selv og andre - er et af nøgleordene. En åndelig leder - Gud eller en anden - et andet. 11. del af bogen skriver han om sin egen forandring fra at være »mekaniker« til at betragte patienten mere som et menneske end et tilfælde og om sit arbejde. I 2. del er det selve terapien, bl.a. tegneterapi og drømmetydning, han gennemgår, incl. de psykologiske faktorer, der spiller indhos patienten. Til sidst er der en vejledning i afslapning og visualisering. Hele bogen er krydret med ex fra hans praksis, desværre virker det lidt som opremsning i de sidste kapitler. Den handler om kræftpatienter, fordi det er hans speciale, men han pointerer, at den i lige høj grad kunne have handlet om f.ex. AIDS-ramte. Han har drøje hug undervejs til apparatfejlslægerne. Det er en lærerig og velformuleret bog, som fortjener stor udbredelse, både blandt alm. mennesker og BSS's kolleger, lægerne. Der er en meget kort indholdsfortegnelse, litt.henv. (danske og engelske) og kildefortegnelse. Nogle få analyserede tegninger er eneste ill.


Sygeplejersken

årg 89, nr 35 (1989)

af

af

Helle Winther

årg 89, nr 35 (1989)


Nyt aspekt

Årg. 21, nr. 2 (1989)

af

af

Jan von Müller

Årg. 21, nr. 2 (1989)


Skolepsykologi

årg 26, nr 2 (1989)

af

af

Suzanne Lauest

årg 26, nr 2 (1989)


Jyllands-posten

d. 3. nov. 1988

af

af

Lise Johnsen

d. 3. nov. 1988


Information

d. 15. juli 1989

af

af

Inga Denver

d. 15. juli 1989


Ugeskrift for læger

årg 151, nr 12 (1989)

af

af

Halvor Heuch

årg 151, nr 12 (1989)