Gå til indholdJohns saga


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

181 sider

Udgivet

2018

genre/form

romanOriginaludgave

2018


Beskrivelse


75-årige John ser tilbage over et liv med konen Vera og tre børn. Den ene søn afbrød kontakten for mange år siden. Da Vera går bort, sætter John sig for at finde sønnen


Anmeldelser (7)


2. maj. 2018

Lille roman med stort vingefang om livets afslutning, betydningen af familie og en stille refleksion over konsekvenserne af de valg man træffer. Til læsere af dansk nutidslitteratur og biografier.

Romanen er et kontemplativt tilbageblik over et langt liv med de til- og fravalg, der definerer alle liv, selv de mest stille. John er godt nok opkaldt efter John Wayne, og selv om hans liv ved første øjekast kan virke begivenhedsløst, så viser der sig i tilbageblik mange rystelser i hans udefra set stille liv. Han har arbejdet som gørtler, har været bosiddende i Bellahøj, gift med Vera og har med hende tre børn, hvoraf den ene er stukket af og ikke er i kontakt. Sønnens fravalg af forældrene viser sig at have grundrystende årsager, hvilket John opdager, da han tager mod til sig og går på jagt efter sin forsvundne søn.

Sproget er stille og dog præcist. Observationer og betragtninger skarpe. Persontegningen troværdig og dyb. Forfatteren skildrer et "almindeligt" liv, så det fremlæses værende alt andet end det. Indre liv frem for ydre drama. Den stille tone passer fint til den enkle forside med en brun stok på hvid baggrund.

Den tilsyneladende enkelthed bringer mindelser om Helle Helle, mens tidsepoken og miljøet i arbejderklassen bringer mindelser om Anne B. Ragede.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Litteratursiden.dk [online]

Af

Øjvind Fritjof Arnfred

2018-07-02

Kristeligt dagblad

Af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 18. jun. 2018

Politiken

Af

Søren Vinterberg

d. 29. maj. 2018

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 15. jul. 2018

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 2. jun. 2018

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 10. aug. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog stor skrift

2018

Ebog

2018