Gå til indholdHistorier for voksne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

198 sider

Udgivet

2013

genre/form

novellerOriginaludgave

2012


Beskrivelse


I 8 noveller fra hvert deres årti fra 1940'erne til 2010'erne fortælles hverdagshistorier om ægteskaber, venskaber, døden og kærlighedens mange former


Anmeldelser (1)


2. jan. 2013

Historier for voksne er vitterlig historier for voksne og henvender sig til et bredt publikum også rent aldersmæssigt.

De 8 noveller er hver et tidsbillede fra dagliglivet i Danmark igennem de sidste 70 år og handler om helt almindelige mennesker. Hver novelle har forskellige persongallerier omend enkelte personer er repræsenteret med 2 historier fra forskellige tidspunkter i deres liv. Nogle af novellerne tager udgangspunkt i et helt skelsættende punkt i hovedpersonens liv, som fx en voldtægt eller et dødsfald; andre er mere fortællinger om et livsforløb. Novellerne tegner rigtig fine portrætter af det enkelte årti både mht. sproget og rammerne, og personerne fremstår troværdige. Novellerne er fint bygget op, og mange af dem får et lille uventet tvist. De er åbne i slutningerne og kommer ikke nødvendigvis med hele historien, hvilket giver fint plads til, at læseren selv kan digte videre på fortællingerne. Hanne Bistrup har et arbejdsliv som psykolog bag sig og har tidligere udgivet bøger i forskellige genrer såsom digte, faglitteratur og romaner.

Henriette Rostrups novellesamling Afkom, 2007 handler også om hverdagen i Danmark, men den spænder ikke så vidt rent tidsmæssigt.

En flot novellesamling med fine fortællinger igennem de sidste 70 år. På trods af novellernes længde lykkes det forfatteren at tegne tidstypiske billeder af helt almindelige mennesker og give plads til overraskelser. Kan varmt anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Bog

2013

Lydbog (net)

2013