Gå til indholdMuren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

549 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Det bliver dråben for Bjørn da hans kone forlader ham. I vrede og frustration over verden beslutter han sig for at bygge en mur rundt om sit hus. Men muren bliver kun begyndelsen på hans problemer


Anmeldelser (7)


9. feb. 2017

Det bliver dråben for Bjørn da hans kone forlader ham. I vrede og frustration over verden beslutter han sig for at bygge en mur rundt om sit hus. Men muren bliver kun begyndelsen på hans problemer. Til læsere af skæve romaner om hverdags Danmark.

Helvede er andre mennesker skrev Sartre. Det tager hovedpersonen i denne bog meget bogstaveligt. Da den midaldrende forretningsmandmand Bjørn bliver forladt af sin kone, beslutter han sig for at vende verden ryggen og mure sig inde. Han bygger en høj mur hele vejen rundt om sit hus for at være i fred. Men bedst som Bjørn troede at muren ville blive enden på hans problemer, finder han ud af det kun er starten. Bogen følger dels Bjørn, dels personer i hans omgangskreds og hvordan de ser på ham før og efter han bygger muren. Bogen er skrevet af Torben Munksgaard.

Muren er en sort komedie om en mand der bliver så træt af livet at han beslutter sig for at lukke sig inde, men i et Danmark hvor hygge og samvær er højt skattet er det en svær øvelse. Sproget er jordnært og sjovt, og præmissen tilpas skæv til at det ikke bliver kedeligt. Desuden gør formen, hvor handlingen springer fra person til person, at tempoet er højt og underholdende.

Miljøet og personerne i bogen minder om dem man finder i Munksgaards tidligere bog Retrograd


Munksgaards bøger kan anbefales til dem der også holder af Casper Colling NielsenMiljøet og personerne i bogen minder om dem man finder i Munksgaards tidligere bog Retrograd Munksgaards bøger kan anbefales til dem der også holder af Casper Colling Nielsen.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Litteratursiden.dk [online]

Af

Øjvind Fritjof Arnfred

2017-03-23

Kristeligt dagblad

Af

Svend Skriver

d. 7. mar. 2017

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 2. apr. 2017

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen

d. 13. mar. 2017

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 28. apr. 2017

Børsen

Af

Line Rasmussen

2017-03-03


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Bog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017