Gå til indholdJohannes V. Jensen som ung


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

100 sider: ill.

Udgivet

2008

genre/form

biografierOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Om forfatteren Johannes V. Jensens (1873-1950) ungdomsår og hans forfatterskabs tætte sammenhæng med hans liv


Anmeldelser (3)


23. okt. 2008

9. bind i serien, Store danske forfattere som unge. Kan anvendes i litteraturundervisning i folkeskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne. Andre behandlede forfattere er fx H.C. Andersen, Tove Ditlevsen, Steen St. Blicher og Hans Scherfig.

Bogen giver et nuanceret indblik i forfatterens barndom og unge år indtil 30-årsalderen, hvor han blev gift og fik ro på. Johs. V. Jensen har selv afskrevet sine tidlige bøger, men bogen redegør sobert for også denne epokes litterære kvaliteter. Hvem kan være uenig i at Kongens fald er en fremragende roman? Ikke mange andre end Jensen selv! Gennem skildring af Johs. V. Jensens omflakkende liv, erotiske eskapader, mange rejser, bl.a. som udenrigskorrespondent for Politiken, og de bøger, der kom ud af disse år, oplevelser og erfaringer, redegør bogen for de modsætninger, iboende styrker, det sprængfarlige stof og den mangfoldighed, der lå i forfatterskabet. Samtidige fotos indleder kapitlerne, og væsentlige samtidige personer præsenteres. Der er udførlige lister over tekster af og om forfatteren samt tidstavle.

Der findes ikke andre relevante udgivelser om Johs. V. Jensen som ung, der henvender sig til målgruppen.

Som de andre i serien en vægtig bog til litteraturundervisningen. I et letforståeligt sprog gives et nuanceret indblik i et væsentligt dansk forfatterskab.

Lektørudtalelse

Af

Erik Boas Pedersen

Folkeskolen

Af

Sofia Esmann Busch

Årg. 126, nr. 1 (2009)

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 14. nov. 2008


Informationer og udgaver

Ebog

2014

Bog

2008