Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvor taler du flot dansk!

Del af Fag-let

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
1 bog 1 cd (mp3) 142 sider: ill. 2 t., 35 min.
Udgivet
2017
Genre og form
erindringer
Sværhedsgrad

for læsesvage unge, for læsesvage voksne

lix: 21

Målgruppe
for læsesvage unge, for læsesvage voksne

Beskrivelse


Journalist og tidligere tv-vært Adel Aziz Mahmoud (f. 1983), der flygtede til Danmark med sin familie i 1984, beretter om sin integration i det danske samfund, og kaster lys over de mange paradokser, der findes i integrationsdebatten.

I samme serie


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 18. mar. 2016

Abdel Aziz Mahmoud er kendt fra DRs sendeflade igennem flere år, som studievært på fx Aftenshowet. Han har igennem længere tid blandet sig i integrationsdebatten på de sociale medier, og her fortæller han sin egen historie. For alle med interesse i integrationsdebatten i Danmark.

Abdel Aziz Mahmoud er født i Abu Dhabi, som det første barn af palæstinensiske forældre på flugt. Den lille familie kom til Danmark i 1984, hvor de efter et par år flytter til Middelfart. Her møder familien en nabo, en skolelærer og flere andre personer, som kommer til at have en markant indflydelse på familiens liv i Danmark. For Abdel handler det om at skille sig mindst muligt ud og blive så dansk som muligt - han kalder det klaphattejagten. Men bogen er langt mere end en fortælling om en flygtningefamilies integration i det danske samfund. Abdel kommer rundt om mange aspekter af integrationen og sætter lys på mange de aspekter og paradokser, der findes i integrationen og debatten om den.

Med stor humor er Abdel Aziz Mahmouds bog et vigtigt indlæg i den danske integrationsdebat, hvor han fortæller ikke-nyheden om de mange flygtninge, for hvem integrationen lykkes. Han formår med stor kærlighed at sætte den enkelte danskers ansvar for integrationen på dagsordenen. Kan varmt anbefales.

Flere kendte danskere med flygtningebaggrund har skrevet deres biografier som fx Janus Nabil Bakrawi i RodVerden er ét land og Farshad Kholghi i Verden er ét landFlere kendte danskere med flygtningebaggrund har skrevet deres biografier som fx Janus Nabil Bakrawi i Rod og Farshad Kholghi i .


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 3. nov. 2017

Letlæst og omskrevet udgave af Abdel Mahmouds prisbelønnede og meget omtalte biografi fra 2016. For voksne og unge, der har svært ved det danske sprog.

Journalisten med libanesisk baggrund og mangeårig ansættelse i DR udgav i 2016 en beretning om, hvordan hans familie blev modtaget og integreret i det danske samfund. Den blev en bestseller, fik priser og blev massivt medieomtalt. Her er den bearbejdet og omskrevet til lix 21 i letlæsningsserien for unge og voksne "Fag-let". Som de andre i serien indledes der med personliste, enkelte sammensatte ord er delt med bindestreg, og siderne er opdelt i mindre afsnit. Vedlagt en cd med bogen indtalt, og forrest i bogen kan man via QR-kode og adgangskode på forlagets hjemmeside få bogen oplæst. Illustreret med private sort-hvide fotos.

Det er en meget reflekteret beskrivelse af, hvorfor familien blev så velintegreret, ligesom forfatteren har mange nuancerede synspunkter på hele indvandrerproblematikken. Den bearbejdede udgave er tro mod forlægget. Har den samme lidt mundtlige og springende stil. Der er lethed over sproget, og meget ofte et glimt i øjet trods et seriøst indlæg i debatten om, hvordan man bliver en del af et samfund.

Kan anvendes på samme måde som Forbandede barndom (Fag-let), der er den sidst udkomne i den gode letlæsningsserieForbandede barndom (mp3).


Information

d. 12. apr. 2016

af

af

David Rehling

d. 12. apr. 2016


Weekendavisen

d. 8. apr. 2016

af

af

Søren K. Villemoes

d. 8. apr. 2016


Social kritik

Årg. 28, nr. 146 (2016)

af

af

Benny Lihme

Årg. 28, nr. 146 (2016)