Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Hvabeharen og dyrene i Ha' det godt-skoven : personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde


Beskrivelse


Hvabeharen har det ikke rigtig godt. De andre dyr i skoven lærer den, hvad den skal gøre for at få det godt. Fx lærer påfuglen Flotte den, at alle er noget særligt. Og skildpadden Godtid, at man skal hvile i og nyde nuet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2012

af

af

Else Lerche

d. 9. maj 2012

Det lille eventyr om en hare er en vejledning i personlig udvikling for børn fra ca. 5-10 år. Den kan bruges sammen med deres forældre, eller i institutioner og skoler.

Forfatteren er certificeret coach og har bl.a. skrevet Lad ikke et handicap styre dit liv, 2010. HvabeHaren har det ikke rigtig godt og dejligt, derfor tager den rundt til sine venner for at få hjælp. Uglen Ulrik lærer den at stille spørgsmål og være nysgerrig, skovkoen Gumle, at bruge sin mavefornemmelse til at finde ud af, hvad der er det rigtige for den, påfuglen Flotte at alle er noget særligt, bæverne Krea og Tiv at det er godt at have sjove ideer og skildpadden Godtid at hvile i og nyde nuet. Teksten på skovens visdomstræer opsummerer hvert kapitels essens. Forfatteren henvender sig ind imellem direkte til barnet. Teksten er skrevet i et ligefremt og dialogrigt sprog. Harens oplevelser fungerer som et lille eventyr, men vægten er lagt på det, forfatteren ønsker, barnet skal få ud af historien. Farveillustrationerne af Jeppe Højholt, der er medillustrator på Carsten & Gitte lyver, så det står ud af ørerne, 2010 lyser op, men er lidt stive i udtrykket. Det gælder også forsiden, bagsideteksten dækker formålet med bogen. Bag i bogen er sider, hvor barnet selv kan skrive og tegne, de kan også downloades fra nettet.

Der findes ikke lignende bøger for børn.

Det er en velfungerende brugsbog til børn om personlig udvikling. Den lægger op til gode samtaler mellem barn og voksen om at være nysgerrig, turde være sig selv og lytte efter sine følelser.