Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
86 sider: ill. i farver
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
roman, sjove bøger
Målgruppe

For 5-8-årige


Beskrivelse


Villads er rigtig god til at lege. Det er de voksne bare ikke helt enige i. Især ikke når Villads laver vulkaner, eller når Fridas prinsessekrøller bliver til strittende hiphophår.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2009

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 19. jan. 2009

Højtlæsningsbog fra 4-5 år om børnehavedrengen Villads, der ikke altid leger helt som de voksne gerne vil have det.

Underholdende højtlæsningsbog som man også har kunnet høre som podcast på DRs Oline-hjemmeside. Villads er en rigtig sød børnehavedreng med en mor, en far, en storesøster og et hus i Valby. Han synes selv, at han er rigtig god til at finde på sjove lege, og forstår ikke helt, hvorfor de voksne skælder ud hele tiden. Forældre kan fx ikke lide, at man vasker deres designersko i vaskemaskinen, og pædagoger kan bestemt ikke lide, at man graver et stort hul for at lave sin egen vulkan. Bogen indeholder ti skægge historier om en undrende børnehavedrengs oplevelser, hvor alting er sjovt og klokkeklart, indtil de voksne opdager, hvad man går og laver af festlige og farlige ting. Bogen har en lidt underfundig sprogtone, og handlingen bliver langsomt mere og mere broget, indtil man skiftevis krummer tæer og griner. Man bliver hurtigt ret vild med Villads. Forfatteren er cand.mag. i dansk og pædagogik og arbejder til daglig som tekstforfatter. Gellerts runde farveglade streg understøtter bogens humor rigtig fint. Første oplag indeholder en mp3-lydbog.

Er man fx glad for Fupz Aakesens billedbøger om Vitello er historierne om Villads et rigtig godt bud på næste skridt i oplæsningen.

Alle tiders sjove højtlæsningsbog om en børnehavedrengs fantasifulde påfund.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 3 (2009)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 62, nr. 3 (2009)