Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Helt alene - og én af mange : en refleksionsbog for pårørende til personer med demens


Beskrivelse


Personlig beretning om demens set fra en datters perspektiv. Om familiens baggrund, de første tegn, udredningen, systemet og en hverdag og et liv med et familiemedlem med demens. Med refleksionsspørgsmål, som man kan overføre til sin egen situation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2019

af

af

Henriette Olesen

d. 6. aug. 2019

En meget personlig beretning om demens set fra en datters perspektiv. Fin refleksionsbog for unge pårørende. Bogen kan læses af unge såvel som ældre pårørende til personer med demens.

Bogen er bygget op af flere afsnit hvor begivenhederne fortælles fra Sofies vinkel. Vi hører om familiens baggrund, de første tegn, udredningen, systemet og derefter en hverdag og et liv med et familiemedlem med demens. Hvert kapitel afsluttes med nogle refleksionsspørgsmål, som man kan overføre til sin egen situation. Der er desuden flere faktabokse inkorporeret i teksten.

Bogen skildrer på en både personlig men også meget tydelig måde, hvordan et forløb med demens opfattes af en datter. Her fortælles ikke kun om sygdommen og forløbet men også de "forbudte" følelser, der tit følger med såsom vrede, afmagt og irritation. Bogen giver et godt indblik i, hvor stort og tungt et system, man som pårørende må arbejde mod. Bogen kan også give en vished til andre pårørende, om man ikke er alene om denne byrde.

Andre bøger om demens er Min bog om hverdagen med demensLivet med demens i eget hjem og Livet med demens i eget hjemAndre bøger om demens er Min bog om hverdagen med demens og .