Bøger / faglitteratur

Demensdetektiven finder spor! : bliv klogere på demensens mange veje


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
131 sider: ill. i farver
Udgivet
2018
Ophav
Målgruppe
for demente, for pårørende, for sundhedspersonale

Beskrivelse


Forfatterne har fokus på både faglig viden om demens som sygdom og på, hvordan man tackler de følelser, der hører med. Hvordan kan man som demensramt og pårørende håndtere den ramtes svigtende hukommelse, og hvilke metoder kan man som fagprofessionel benytte sig af for at forstå den dementramte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 2. nov. 2018

En bog om demenssygdommens mange veje. Henvender sig til den demensramte, de pårørende og fagprofessionelle.

Forfatterne Henriette Wager Nielsen og Trine Oeman har arbejdet med demensområdet i mange år og opfundet begrebet demensdetektiv, som er fagprofessionelle der gør en forskel for demensramte. Der findes omkring 80.000 mennesker med en demenssygdom i Danmark, og hvert år diagnosticeres knap 8000 mennesker med en af de 200 kendte demenssygdomme. Forfatterne skriver, at der er forvirring omkring betegnelsen demens, men at det er en fællesbetegnelse for de ca. 200 demenssygdomme som man kender til. Demens kendetegnes ved, at alle sygdommene skyldes påvirkning i hjernen, som påvirker adfærden og reaktioner i hverdagen. "Bogens fokus er på, hvordan man kan hjælpe med at finde måder, der kan frigive energi og dermed øget kapacitet og forhåbentligt i sidste ende et overskud, der kan understøtte, at man godt kan leve et godt liv med en demenssygdom." Forfatterne skriver, at enhver demensdetektiv som har med omsorgsarbejde at gøre, bør kende de metoder som gennemgås vha. praksishistorier i bogen. Afslutningsvis gengives de mange råd i bogen som en opslagsoversigt over gode tiltag.

Med et letforståeligt sprog fører bogens forfattere læseren mod en forståelse af demenssygdommene. De mange cases igennem bogen samt at hvert kapitel afsluttes med huskepunkter fungerer fint.

En anden relevant titel er: Livet skal leves også med demens.