Bøger / faglitteratur

Helens bog om børn & opdragelse : tydelige voksne giver trygge børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2014

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 21. aug. 2014

Bogen henvender sig til forældre med børn i alderen 0-6 år. Helen Lyng Hansen er kendt og elsket blandt mange småbørnsforældre, der kan have stiftet bekendtskab med hendes hjemmeside eller øvrige bøger. Der kan forventes interesse for bogen.

I sin 7. bog i serien om børn mellem 0 og 6 år beskæftiger Lyng Hansen sig med emnet opdragelse. Som uddannet sundhedsplejerske trækker hun på sin omfattende ekspertise og praktiske erfaring inden for området og lader sig derudover inspirere af de mange spørgsmål og svar, der optager brugerne på hendes populære hjemmeside og brevkasse www.netsundhedsplejerske.dk; en side, som mange småbørnsforældre givet vil være bekendt med. Det er der blevet en rigtig fin og brugbar opdragelsesmanual ud af, hvor konkrete råd og eksempler gør bogen yderst brugbar og let læselig. Flot layout, i samme design som vi kender det fra seriens øvrige 6 bøger. Med sine mange afsnit er bogen overskuelig og "til at gå til" for stressede forældre, fx vil man under indholdsfortegnelsen kunne finde en boks med genveje til bogens gode råd, fx; "Når dit barn griner af dig" og "Morsyge og farsyge". Det er smart, og det skaber en rød tråd til Helens hjemmeside, hvor man netop søger på emner.

Bogen er helt i tråd med andre populære bøger indenfor emnet, fx Mød dit barn og alle dets følelser, 2011.

Overskuelig og venlig forældrebog, der uden løftede pegefingre giver gode råd til, hvorledes man kan tackle hverdagens konflikter med en anerkendende tilgang til opdragelse.