Bøger / faglitteratur

Opdragelse uden skældud : en praktisk guide til dig, der ønsker at få det bedste frem i dit barn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
287 sider
Udgivet
2017
Ophav
Målgruppe
for forældre

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2017

af

af

Christina Andersen

d. 15. maj 2017

Hører du dig selv sige de samme ting til dine børn igen og igen? Grundig brugsbog til alle forældre der har lyst til at forstå deres børn og undgå skældud ved at samarbejde.

Den amerikanske psykolog Ross W. Green har skrevet en praktisk guide om den metode, han kalder det samarbejdende partnerskab. Når børn ikke lever op til vores forventninger, bør vi ikke tale om sanktioner eller bede dem tage sig sammen. Børn vil gerne opfylde vores forventninger, hvis de kan. Som udgangspunkt tjekker den voksne sine forventninger i forhold til barnets evner, præferencer, overbevisning, værdisæt og karaktertræk. Man prøver så at afdække hvilke problemer barnet mener, der ligger til grund for barnets adfærd ved at spørge og lytte uden at bedømme. Herefter fortæller den voksne om sine bekymringer, og til sidst finder man frem til mulige løsninger i fællesskab. Ved at bruge denne måde at opdrage på lærer dit barn at løse problemer. Bogen er fuld af eksempler.

Bogen er let at gå til. Opgaven virker overskuelig, fordi bogen er skrevet med et positivt og optimistisk syn på både børn og deres voksne. Det giver så god mening, at man får lyst til at prøve metoden af. Eksemplerne gentages til de sidder fast.

Jesper Juuls klassiker Dit kompetente barn opfordrer på samme måde forældre til at søge samarbejde med børnene i stedet for at opstille ensidige regler.