Bøger / faglitteratur / roman

Dit barn er helt okay : indse, at ingen er fuldkommen, heller ikke dit barn - du bliver en bedre forælder af denne indsigt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
305 sider
Udgivet
2002
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Et redskab til at belyse ens egen forældreadfærd og til at få åbnet øjnene for, hvad man kan forandre i hverdagen med sine børn, så alle parter får det bedre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2002

af

af

Lis Pedersen

d. 24. apr. 2002

De fleste forældre kender det: forventningerne til barnet bliver ikke fuldt ud opfyldt. og nogle gange bliver man ked af det eller ligefrem frustreret over barnet og reagerer uhensigtsmæssigt. Sachs, psykolog og leder af The Father Center i USA, skriver i denne bog om, hvordan man kan blive bedre til at tackle situationerne og bedre til at tolke sine egne reaktioner: er det forholdet til egne forældre eller søskende, der dukker op, når barnet reagerer på den ene eller anden måde? Det gør han pædagogisk og velovervejet gennem cases fra egen praksis, som ofte er langt og indgående beskrevet. Hans udredning af problemerne synes pædagogisk og ok. Mange af reaktionerne kender vi sikkert alle til hos os selv eller andre - problemet er bare ofte, at vi ikke selv kan se det. Sachs indleder med at afdække de destruktive måder man reagerer over for barnet på, og fortsætter med vise veje til erkendelse og løsning af problemet alt ledsaget af opgaver. Han giver gode råd om hvordan man kan ændre sin måde at være sammen med barnet på, hvordan man lærer at betragte sig selv som en tilstrækkelig og okay forældre, i et okay ægteskab eller en okay skilsmisse. Bogen sluttes med et omfangsrigt, men lidt tilfældigt sammensat ordregister.