Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Hej Luca


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

217 sider

Udgivet

2018

Ophav
Genre og formroman
Originaludgave

2018


Beskrivelse


20-årige Luca er droppet ud af universitetet og flyttet hjem til sine forældre. Man kan næsten ikke føle sig som en større fiasko. Det skulle da lige være hvis, man så også forelsker sig i sin storesøsters lækre kæreste


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. apr. 2018

20-årige Luca kan ikke finde ud af, hvad hun vil med sit liv. Og så forelsker hun sig tilmed i sin storesøsters kæreste. Anti-perfekthedsroman for unge kvinder fra 15 år, som ikke altid kan spejle sig i 12-tals pigerne.

Luca er droppet ud af universitet og er flyttet hjem til sine forældre. Hun føler sig som en kæmpe fiasko sammenlignet med hendes perfekte og noget ældre storesøster, Astrid, som allerede har fuld fart på karrieren. Luca skriver lister over alt det, hun drømmer om. I virkeligheden bliver det mest til lister over, hvor lækker storesøsterens kæreste, Patrick, er. Endnu vigtigere er listerne over, hvorfor hun skal undgå at falde for ham. Patrick og Luca forsøger forgæves at holde sig fra hinanden. Men det er svært at opføre sig rationelt, når forelskelsen ulmer. Både Patrick og Luca har haft modvind i livet og sammen behøver de ikke at være perfekte.

Det er befriende at læse en New Adult roman, som fortæller om det uperfekte liv. Her er plads til at planer falder til jorden og at begå den ultimative fejl at forelske sig i sin storesøsters kæreste. Livet går nemlig alligevel videre, hvilket kan være rigtigt svært at se, når man står midt i problemerne. Dette er danske Julie Clausens 4. bog og den hidtil bedste. Selvom hovedpersonen er 20 år, henvender bogen sig dog mest til yngre kvinder.

Alice Kuipers 40 ting du skal vide (om at leve)er endnu et godt eksempel på, at livet ikke behøver at være perfekt.Informationer og udgaver

2018

Bog

Julie Clausen (f. 1992)

Turbine, 1. udgave

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen

Turbine,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2018

E-bog

Julie Clausen (f. 1992)

Turbine, E-bogsudgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Elsebeth Holtze Madsen

Turbine