Bøger / faglitteratur til børn / billedværker

Grønlands hemmeligheder


Beskrivelse


En beretning fra en rejse i Grønland. Om naturen, dyrene og menneskene. Med ni sange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 22. nov. 2012

Bogen henvender sig til interesserede grønlandsfarere, undervisere på mellemtrinnet, hvor Grønland indgår som emne i undervisningen. Bogen vil med sine mange flotte fotos fange opmærksomheden. Selvlæsning af modne læsere fra 9-11 år.

Forfatteren, der er hovedfiguren i Tante Andante Band, har mange udgivelser bag sig - bl.a. gennem de rejseoplevelser, hun har omsat til bøger, musik og cd'er. Her står Grønland for skud, hvor B. Riis i causerende stil videregiver sine oplevelser fra ophold i Grønland i 9 kapitler krydret med 9 egne sange. I nogle af kapitler er der reflekterende spørgsmål, som læseren kan forholde sig til. Bogen kommer omkring mange relevante emner, hvor der både er historiske og nutidige beskrivelser. Det personlige kendskab til bogens personer giver en anden dimension end de traditionelle fagbog. Forfatterens søn, fotograf Frederik Riis' mange fine fotos, giver indholdet ekstra dimension. Bogen har en udvidet indholdsfortegnelse, der indholder underpunkter til hvert af de ni kapitler. Desværre har bogen intet stikordsregister. Bogen vil alligevel fint kunne bruges ved emnearbejde om Grønland. Sangene er let tilgængelige. Hertil findes cd.

Bejders Grønland (09/14) er ikke så omfattende. Rundt om Grønland (09/34) har nogle af de samme temaer men mangler dimensionen med sangene.

Fint supplement om Grønland til skole- og børnebiblioteker.