Gå til indholdGladiator


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

501 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

spænding,

romanerOriginaludgave

2021


Anmeldelser (5)


3. sep. 2021

5. del i serien om den tidligere jægersoldat Niels Oxen, byder også denne gang på hæsblæsende spænding. Denne gang skal Oxen og Margrethe Franck opklare en række mord på krigsveteraner - en opgave, der skal vise sig at blive dødsensfarlig. Både gamle og nye fans af serien vil elske denne velskrevne spændingsbog.

En snigskytte har dræbt en gruppe krigsveteraner på tur i en øde del af Vejle Ådal, og sagen får høj prioriteret, da det viser sig, at den kan kædes sammen med en tilsvarende hændelse på Sjælland. Oxen bliver tilkaldt for, som konsulent, at assistere sin gamle makker Margrethe Franck med efterforskningen. Hurtigt står det klart, at det er en tidligere militærmand, der står bag mordene, men hvorfor? Sagen kompliceres af at PET har mørkelagt oplysninger, som kunne bidrage til opklaringen. Efterhånden som Oxen dykker dybere i sagen, kommer han i vanskeligheder og må kæmpe for sit liv.

I lighed med de øvrige Oxen-bøger, har Jens Henrik Jensen har endnu en gang komponeret en solid omgang spænding. Bogen er meget filmisk i sit udtryk, og det klassiske trick med skiftende synsvinkler virker gennemtænkt og er med til at holde læseren på pinebænken. Kan læses uafhængigt af de øvrige fire bind i serien.

Forfatteren placerer sig blandt de bedste danske spændingsforfattere. Kan i stil minde om bøger af Krefeld, Davidsen, og Thomas Rathsack, tilsat lidt filmisk skrivestil a la Lars Kepler eller Arne Dahl.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mette Balle Christensen

2021-09-01

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. sep. 2021

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 28. sep. 2021

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 5. okt. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021