Bøger / faglitteratur

Fremtidens megabyer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 2. maj 2017

I skrivende stund er vi ca. 7,4 milliarder mennesker på jorden, og man regner med at runde 10-12 milliarder om mindre end 100 år. Læs her om fremtidens superbyer og om hvordan de vil klare den øgede urbanisering. For læsere af begge køn og alle aldre.

"Fremtidens megabyer" står overfor en række udfordringer af meget forskellig karakter. Første afsnit beskriver befolkningstilvækst hvorefter den de resterende 11 kapitler beskriver emner og udfordringer som rent drikkevand, fødevarer, transport eller energi. De enkelte kapitler tager udgangspunkt i et eller flere af førnævnte problemstillinger og kommer med et scenarie på hvordan det kunne se ud i fremtiden samt beskriver den teknologiske udvikling. Teksten er løbende flankeret af forklarende tekstbokse samt grafik og billeder der illustrere problemer og/eller løsninger.

Litteratur af denne type har altid begejstret mig, og med denne bog er jeg bestemt ikke blevet skuffet. Sproget er klart og flydende og de, til tider, svære emner forklares og beskrives på bedste måde. En bog der fungerer godt og giver et godt situationsbillede på forholdsvis få sider.

For yderligere litteratur om livet og fremtiden i storbyerne se: Livet i Kinas kæmpebyerGrænseløse byer ) eller Grænseløse byerFor yderligere litteratur om livet og fremtiden i storbyerne se: Livet i Kinas kæmpebyer ) eller .